Manisa’da minik eller üretti, "Mini Pazar"da satışa sundu

Manisa’da minik eller üretti, "Mini Pazar"da satışa sundu

Manisa'nın Demirci ilçesinde düzenlenen "Mini Pazar" etkinliğinde minik girişimciler, kendi ürettikleri ve hazırladıkları ürünleri pazarda satışa sunarak ticaret deneyimi yaşadı.

Manisa'nın Demirci ilçesinde düzenlenen "Mini Pazar" etkinliğinde minik girişimciler, kendi ürettikleri ve hazırladıkları ürünleri pazarda satışa sunarak ticaret deneyimi yaşadı.

Manisa'nın Demirci ilçesinde minik girişimcilerin kendi üretimlerini satışa sunarak ticaret deneyimi kazanmaları amacıyla "Mini Pazar" kuruldu. Demirci ilçe pazar yeri alanında gerçekleşen etkinlik, öğretmenler Zehra Betül Akkılıç ve Kadriye İclal Var'ın organizasyonunda hayata geçirildi. "Üreten, paylaşan, mutlu nesiller için" sloganıyla düzenlenen programa 5-13 yaş grubundaki çocuklar katıldı. İlçe pazarında stant kuran minikler; gıda, hediyelik eşya, el emeği takılar ve kitap gibi ürünleri satarak erken yaşta para yönetimi ve finansal okuryazarlık becerisi kazandı.

Çocukların sosyalleşmesi ve özgüven kazanması amacıyla organize edilen etkinlikte, gıda ve hediyelik eşya stantlarının yanı sıra çeşitli eğlenceli oyunlar ve sürpriz aktiviteler de yer aldı. Ailelerin ve ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği pazarı Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara da ziyaret ederek çocukların stantlarından alışveriş yaptı.

"Türkiye genelinde de bir ilk olacak"

Etkinliğin amacını ve ortaya çıkış sürecini anlatan Öğretmen Kadriye İclal Var, "Mini Pazar aslında çocuklarımızın daha sağlıklı iletişim kurmayı öğrenmesi, özgüvenlerini tazeleyerek tek başlarına bir şey yapabilmenin başarı hissini yaşamaları için düzenlendi. Demirci'de bir ilk oldu, bence Türkiye genelinde de bir ilk olacak. Çocuklarımız o kadar mutlular ki; kendi sloganları, bilmeceleri, manileri var. Burada hep beraber birlik olarak, birbirlerini destekleyerek pazar kültürünü ve esnaflığı öğrendiler" dedi.

"Bir anda 40 kişilik organizasyona dönüştü"

Etkinliğin devam etmesini hem kendilerinin hem de çocukların çok istediğini belirten Var, projenin doğuşunu şu sözlerle aktardı: "Anketlerimizin geri dönüşleri gayet olumlu. Biz Zehra Hoca'yla bu fikrin bir anda ortaya çıkmasıyla hareket ettik. "Bir mini pazar yapalım, nasıl yaparız?" diye düşünürken bir anda 40 kişilik bir organizasyona dönüştü. Çocuklara "Fikirlerinizi ve ürünlerinizi getirebilirsiniz" dediğimizde; kimisi kitaplarını, kimisi evindeki biberi patlıcanı, kimisi kendi yaptığı bileklikleri, kimisi de evdeki sarmaları getireceğini söyledi. Anneleri ve babalarıyla birlik olarak bugün bu pazarda buluştular"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.