Marka tescili kategorileri nelerdir?

Marka tescili kategorileri nelerdir?

Marka tescili kategorileri nelerdir?

Marka tescili kategorileri nelerdir? Marka tescil başvurusunda herhangi bir marka, iş alanına göre sınıflandırılır. Buna göre ilgili marka yalnızca bu alanda tescil edilir. 45 farklı marka kategorisi vardır. Her biri kendi içinde farklılaşır. Tescil edilen markalar ise sadece kendi kategorisi içinde hak sahibi olur.

Marka Tescil Kategorileri Nelerdir?

Her sene milyonlarca ürünün piyasaya sürüldüğü düşünüldüğünde marka ve patent işlemlerinin firmalar için ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır. Her sektörün üretmiş olduğu mal veya hizmetin kendine has nitelikleri vardır. Bunlar belirli standartlara göre kategorilere ayrılır. Bu nedenle, markanın kullanılacağı alana göre marka tescil başvurusu yapılması gerekir.

Bu alanlar 45 kategoriye ayrılmıştır. 1-35 arasındakiler mal, 35-45 arasındakiler ise hizmet kategorisidir. Marka tescil kategorilerinin bulunması, firmanın geleceği bakımından oldukça önemlidir. Fakat tescil işlemi sonrasında kategori ekleme yapılamaz. Bundan dolayı başvuru sırasında dikkatli olmalı ve markayla ilgili planlamalar gerçekleştirildikten sonra marka tescil işlemi başlatmalısınız.

Örneğin, gıda alanına ait bir marka ilerleyen yıllarda tekstil üretimi de yapmak istediğinde bu durum söz konusu olamaz. Aynı adla farklı alanlar için marka lisans başvurusu gerçekleştirilebilir. Ancak bütün resmi süreç ve işlemlerin en baştan başlatılması gerekmektedir. Her ek kategori için ayrı bir ücret istenmektedir. Marka patenti, patent tescili gibi tüm konularda efor patent web sitesine giriş yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.