Meme büyütme ameliyatı ile yaşasın özgürce giyinmek

Meme büyütme ameliyatı ile yaşasın özgürce giyinmek

Her kadın giydiğini kendisine yakıştırmak ve aynaya baktığında gördüğüyle mutlu hissetmek ister. Ancak bazen vücudunda memnun olmadığı bir yer nedeniyle gözü ve dikkati sürekli o bölgeye kayar. Gittikçe bu durum önce günlük ruh halini, devamında ise genel psikolojisini etkiler.

İşte istenilen büyüklükteki göğüslere sahip olamamak da tam olarak böyle hissettirir. Hele yaz ayları gelip bikiniler ve dekolteli giysiler ortaya çıktıkça, mevcut memelerinin hacminden ve şeklinden memnun olmayan kadınlar daha da içlerine kapanırlar. Oysa tüm bu süreçlere tek bir operasyonla ve kalıcı bir şekilde son vermek mümkün. Gelişen estetik dünyasının kadınlara sunduğu nimetlerden biri olan meme büyütme ameliyatları bu tip sorunların çözümü için tam bir nokta atışıdırlar. Meme büyütme ameliyatlarına dair tüm detayları Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas sizler için açıkladı.

Meme büyütme ameliyatı kimlere yapılır?

18 yaşını doldurmuş, fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlamış, hamilelik veya emzirme sürecinde bulunmayan, çeşitli hormonal veya genetik sebepler nedeniyle memelerinde dolgunlaşma hiç gerçekleşmemiş veya mevcut dolgunluk hamilelik, emzirme veya kilo verme gibi süreçlerin sonlarında kaybedilmiş, iki meme arasında belirgin asimetri bulunan, mevcut memeleriyle kendisini rahat ve özgüvenli hissetmediğinden daha dolgun ve daha hacimli memelere kavuşmanın hayalini kuran tüm kadınlara sağlık durumları el verdiği sürece meme büyütme ameliyatı yapılabilmektedir.

Meme büyütme operasyonu nasıl yapılır?

Bu ameliyatlar genel anestezi altında ve steril ameliyathane şartlarında yapılmaktadırlar. Hasta ameliyat esnasında tamamen uyur durumda olduğu için herhangi bir ağrı ya da acı hissetmez. Ameliyat öncesinde plastik cerrah hastayı detaylı bir şekilde muayene ederek hasta özelinde takılacak olan protezin boyutuna ve şekline karar verir. Doğru proteze karar verebilmek için hastanın vücut yapısından meme dokusuna ve şekline kadar tüm detaylara dikkat edilir. Ameliyat esnasında hastanın vücudu için en uygun olacak şekilde meme başından, meme altından veya koltuk altından açılan kesi aracılığıyla protez vücuda yerleştirilir. Sonrasında plastik cerrah protezin boyutu ve şeklinin hasta için uygun olup olmadığına son bir kez daha bakar ve kesi yerlerini estetik dikişler ile kapatır. Eğer hastanın ameliyat sonrasında kanama miktarı fazla olacak gibi duruyorsa göğüs bölgesinde birikecek olan kanın tahliyesi için birkaç gün içerisinde çıkarılmak üzere dren yerleştirmesi de yapılır.

Meme büyütme ameliyatının sonrasında iyileşmenin hızlı olabilmesi için hastanın yapabileceği şeyler nelerdir?

Ameliyat sonrasında hastalar genellikle bir gece hastanede kalırlar. Ardından taburcu edilirler ve doktorun belirleyeceği tarihte kontrol seansına giderler. Kontrol seansında iyileşme hızına bağlı olarak göğüs bölgesindeki bandajlar ile yerleştirilmiş dren varsa alınır. Hastanın payına düşen kısım ise asıl buradan sonra başlar. Bandajların alınmasının ardından yaklaşık bir ay boyunca hasta başka bir sütyen takmadan yalnızca doktorun önereceği sporcu sütyenini takar. Bu sayede meme bölgesindeki ödem minimumda tutulurken göğüs bölgesine verilen şekil ve daha henüz tam oturmamış protez yeri korunmaya çalışılır. İlk hafta belirli aralıklarla yapılacak olan buz kompres uygulamaları ödemin azalmasında oldukça yardım eder. Ayrıca tam ters etki olarak ödemi arttıracağından dolayı da hastanın sıcak su ile duş almaktan ve sauna, spa, hamam gibi sıcak ortamlardan uzak durması gerekecektir. Ameliyatın ardından ilk bir ay boyunca hastanın sırt üstü yatmasını isteriz. Devamında yan yatmaya geçiş yapılabilir. Yüz üstü yatmak ise hem ödemi arttırır hem de henüz tam oturmamış protezlere zarar verebilir. Bu nedenle uzak durulmasında fayda vardır. En az iki ay boyunca göğüs bölgesini zorlayacak her türlü spor ve ağır kaldırmalardan uzak durulması gerekmektedir. Spor yapmak isteyen hastaların bu dönemde yalnızca yürüyüş yapmaları dolaşımı arttırıp ödemi azaltmak açısından da faydalı olacaktır.3.aydan sonra ise hastalar çok daha rahat hareket etmeye başlarlar. Ameliyatın üzerinden 6-12 ay geçmesiyle beraber göğüs bölgesinde ödem gittikçe azalır ve göğüs ameliyat sonrası ilk zamanlardaki şiş, olması gerekenden büyük ve gergin görünümünü yitirmeye başlayarak çok daha doğal bir görünüm alır. Yaklaşık olarak bir senenin dolmasıyla beraber artık protez tamamen oturmuş, göğüs bölgesi yumuşamış ve memeler nihai ebatları ile en doğal görünümlerine kavuşmuş olurlar.

Meme büyütme operasyonunun sonrasında dikiş yerinde iz kalır mı?

Bu operasyonlarda açılan 4-5 cm’lik kesi yerleri estetik dikiş ile kapatılırlar. Ayrıca meme başı, meme altı veya koltuk altı gibi zor görünen bölgelerde yer almaktadırlar. Ameliyatın ardından ilk 3 ay boyunca daha kırmızı ve belirgin olan izler, zaman geçtikçe solmaya başlar ve iyileşme döneminin tamamlanıp memenin nihai şekline kavuştuğu birinci yılın sonunda ise tamamen belli belirsiz bir renk alırlar. Bazı hastalarda cilt yapıları ve hücre yenilenme hızları gereği derinin kendisini onarma süreci yavaş olabilmekte veya iz kalmasına meyilli bir cilt yapıları olabilmektedir. Ancak bu durumda bile bu izler kolay görünmeyen yerlerde olduklarından dolayı kişiyi rahatsız etmezler. Son olarak eğer hasta iz kalmasından çok endişe duyuyorsa, iyileşme sürecinde doktorun önereceği merhem ve kremlerle yara iyileşmesini ve iz kalmamasını destekleyebilirler.

Meme büyütme operasyonları riskli operasyonlar mıdır?

Tüm cerrahi müdahalelerde olduğu gibi meme büyütme operasyonlarının da işin uzmanı tecrübeli estetik ve plastik cerrahlar tarafından yapılmaları gerekmektedir. Aksi halde merdiven altı diye tabir edilen, işin uzmanı olmayan kişiler tarafından ve steril ameliyathane ortamından uzak yerlerde yapıldığı takdirde enfeksiyon kapılmasından süt kanallarına ve sinirlere zarar verilmesine kadar pek çok ciddi riski beraberinde taşırlar. Enfeksiyon kapılması zorlu tedavi süreçlerini ve hatta belki çoklu ameliyatları beraberinde getirebilirken, süt bezlerine zarar verilmesi ileride anne olmayı ve emzirmeyi düşünen hastaları riske sokmaktadır. Sinirlere zarar verilmesi ise geri dönüşümsüz olacak şekilde memede ve meme başında his kaybına neden olabilmektedir. Ancak işin uzmanı estetik ve plastik cerrahlar süt kanallarının ve meme bölgesinden geçen sinirlerin yerlerine tamamen hakimlerdir. Bu sayede hiçbir risk bulunmadan ameliyat ve iyileşme süreci atlatılmış olur.

Meme büyütme ameliyatı doğumdan ne kadar süre sonra yapılır?

Meme büyütme ameliyatları genel anestezi altında yapıldığı için emzirme dönemi yapılması son derece sakıncalıdır. Hem anneye hem de bebeğe süt vasıtasıyla bebeğe zarar gelme ihtimali bulunmaktadır. Ayrıca emzirme dönemi sonrasında memede hacim ve şekil kaybı yaşanması çok olasıdır. Süt üretiminin durmasıyla beraber memenin hacminde küçülme, dolgunluğunun azalması ve dolayısıyla da sünme ve çatlak oluşma ihtimali bulunmaktadır. Meme büyütme ameliyatlarından tam verim alınabilmesi için tüm bu süreçlerin tamamlanması ve memenin nihai şekline kavuşması gerekmektedir. Bu da yaklaşık olarak emzirme dönemi bitiminin ardından 6 ay geçmesiyle oluşur. Bu sürenin sonunda hastanın meme yapısındaki mevcut duruma göre konabilecek olan protez boyutuna ve şekline karar verilir. Ameliyat sonrası ise sağlanan görüntü kalıcılığı olacağı için hasta açısından da çok daha tatmin edici olur.

Meme büyütme ameliyatının fiyatı nedir?

Meme büyütme ameliyatları Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Aynı zamanda meme büyütme işleminin fiyatı doktorun tecrübesine, hastanın göğüs yapısına, asimetrisine, istediği büyüklüğe ve uygulanacak olan proteze göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle mevcut memesinin görünümünden rahatsız olan hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

Op. Dr. Leyla Arvas

Website: https://www.memeestetigi.org/

Facebook :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.