Metin Yavuz’dan CHP'nin "Ekonomi Vizyon Belgesi"ne eleştiri

Metin Yavuz’dan CHP'nin "Ekonomi Vizyon Belgesi"ne eleştiri

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, CHP'nin "Ekonomi Vizyon Belgesi"ni eleştirdi. Yavuz, “CHP’nin ithal ekonomist getirerek Türkiye’ye Kemal Derviş modelini tekrar canlandırmak için çaba sarf ettiği, eskiye özlem duyduğu gözükmektedir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İkinci Yüzyıla Çağrı" tanıtım toplantısında Ekonomi Vizyon Belgesi'ni açıkladı. AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'Ekonomi Vizyon Belgesi' açıklamasına eleştirilerde bulundu.

Yavuz, kılavuzu karga olanın sonucunun belli olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Türkiye'nin endüstriyel dönüşümüne yön vereceği ve tüm politikayı belirleyeceği söylenen, Almanya’nın eski Başbakanı Merkel'in eski danışmanı Jeremy Rifkin, Kılıçdaroğlu’na danışman olmuş. Sözde “vizyon toplantısına” dahi gelmeye tenezzül etmeyen danışman, hepimize bir şeyleri hatırlatmıştır.

7 Şubat 2001’de dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından kurtarıcı olarak çağrılan ve kamuoyuna adeta ekonomik krizin ‘Süpermen’i olarak anlatılan Kemal Derviş...

Bu sözde “vizyon toplantısı”ndan, CHP’nin ithal ekonomist getirerek Türkiye’ye Kemal Derviş modelini tekrar canlandırmak için çaba sarf ettiği, eskiye özlem duyduğu gözükmektedir.

Açıkça ifade etmek gerekirse, Türkiye, Kemal Derviş’te aynı senaryoyu yaşadı, bir kez daha yaşamayacaktır. Kılavuzu karga olanın sonucu bellidir.

PARA TEFECİ DEDİĞİ İNGİLTERE’DEN, AKIL ABD’Lİ EKONOMİSTTEN

Bugün itibariyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parayı ''tefeci'' dediği İngiltere'den, aklı ise ABD'li ekonomistten alacağı ortaya çıktı... Zamanında ülkeyi Londra’daki bir avuç tefeciden kurtaracağım diyen Kılıçdaroğlu, bir kez daha bizleri yanıltmayarak kendiyle çelişti. Üzülerek izlemekteyiz ki, Kılıçdaroğlu CHP’sinde hezeyan dolu siyasi hamlelerin, açıklamaların ardı arkası kesilmemektedir. Çelişki, yalan ve iftira dolu siyasetleri hız kesmeden devam etmektedir.

CHP'Lİ HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ AĞZINDAN BAKLAYI ÇIKARMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Lütfü Savaş, 6’lı İttifak’ın Cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili “Cumhurbaşkanı adayı sadece başarı sadece birikimle olmuyor; ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı aday yapacaklar” diyerek ağzındaki baklayı çıkarmıştı.

Bugün ise büyükelçilere mektup yazmayı adet haline getiren, yurtdışından ithal danışmanla çalışan, dış ekonomik çevrelere göz kırpan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Tüm bu olanlar bizlere hem Kılıçdaroğlu’nun hem de 6’lı masanın ABD ve Avrupa tarafından ele geçirildiğini, adaylarının da dış güçler tarafından belirleneceğini gösteriyor.

2023 seçimleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 'tam bağımsız, büyük ve güçlü Türkiye’ idealiyle yol yürüyen Cumhur İttifakı ile ABD ve Avrupa’nın boyunduruğu altında yürüyen 6’lı ittifak arasında gerçekleşecektir. Yüce Türk milletinin, sandık önüne geldiğinde bunun ayrımını yapabilecek ferasete sahip olduğuna dair şüphemiz yoktur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.