Microblading nedir?

Microblading nedir?

İnsanlar; daha güzel bir yüz görünümüne sahip olmak adına arayışlara girerler. Bilhassa kadınlar için bu durumun daha önemli olduğunu söylemek gerekir. Kalıcı makyaj uygulamaları sayesinde daha güzel olmak mümkün hale gelir.

Takdir edersiniz ki, kaşlar; vücudun en dikkat çeken bölgesidir. Hem düzgün hem de sağlıklı kaşlara sahip olmak zannedilenden daha önemlidir. Hatta, kaşlar sayesinde yüz ifadesinin çok daha çekici ve doğru olması mümkün hale gelir. Microblading; daha güzel bir kaş görünümüne sahip olmak isteyenler için en doğru seçeneklerden birisidir.

Microblading Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kaşlar ve saçlar arasında birtakım ortak özellikler vardır. Her ikisinin de genetik faktörler ve çevresel etmenler dolayısıyla değişkenlik göstermesi söz konusudur. Bazı insanlar; birtakım genetik dezavantajlara sahip oldukları için zorluk yaşarlar. Bilhassa ince, kalın veya seyrek kaşlardan muzdarip olmaları ciddi bir sıkıntı olarak önlerine çıkar. Fakat, microblading sayesinde bu durumu değiştirmek mümkündür. 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde kalıcı makyaj uygulamaları sayesinde bu tür genetik dezavantajlardan kurtulmak söz konusu olabilir.

Seyrek kaşlara sahip olan insanlar; bu durumun etkisinden kurtulmak adına birtakım işlemlere başvururlar. Bu sayede, tıpkı diğer insanlar gibi dolgun kaşlara sahip olmayı arzularlar. Microblading; kalıcı makyaj uygulamaları arasında yer alır. Kaşlara dolgun bir görünüm kazandırdığı gibi kişinin istenilen yüz ifadesine sahip olmasını da mümkün kılar. Bir başka deyişle, yüz ifadesini güçlendirir. Microblading işlemi sırasında kullanılan renk pigmentleri; cilt rengine yüzde yüz uygun olarak kaşlara istenilen şekli ve dolgunluğu kazandırır.

Microblading; gerçek kaşlar üzerine uygulanan bir işlemdir. Ayrıca, dövme tekniğine benzer bir şekilde yapılması söz konusudur. Bu uygulamadan faydalanan kişiler; daha dikkat çekici gözlere ve bakışlara sahip olurlar. Bunun yanı sıra, bu işlemin fiyat performans kriteri bakımından ideal olduğunu söylemek gerekir.

Microblading Nasıl Uygulanır?

İnsanların aklında microblading sürecine dair birtakım soru işaretleri yer alıyor. Bilhassa bu işlemin hijyenik ve güvenilir olup olmadığı merak konusu! Ancak, bu işlem sırasında kişiye özel ve steril iğneler kullanıldığını söylemek gerekir. Bunun yanı sıra, dövme tekniğine benzese dahi o işlem ile arasında birtakım farklar yer alır. Örneğin, insanlar; microblading sırasında dövme işleminde olduğu gibi herhangi bir acı veya ağrı ile karşılaşmazlar. Yalnızca hafif bir batma hissine rastlanır. Yine de batma ve acı hissinin olabilecek en düşük seviyede yaşanması adına kişiye anestezik kremler sürülür.

Microblading sürecinde ilk olarak kişinin kaş rengine uygun bir boya seçilir. Bu boya; kaşın altındaki deriye uygulanır. Ayrıca, dövme işleminden farklı olarak kaşın derin kısmına inilmesine kesinlikle rastlanmaz. Microblading; yarı kalıcı bir yöntemdir. Kalıcılığı; kişinin cilt tipine, nem oranına ve kaşın kıl potansiyeline göre değişkenlik gösterir. Microblading; en geç bir yıl içerisinde tekrarlanması gereken bir işlemdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.