Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Milli mefkure (Ülkü)!

Aziz ve Büyük Türk Milletim,

Bugün dünyaya baktığımzda görüyoruz ki gelişmiş güçlü devletlerin asıl başat rol oynayan milletleri (her devlette az/çok milliyetler mevcuttur ama asıl çoğunluk o devleti kuranlardır. Devleti kuran ana aks, o devletde devlet dili hangi milletin dilinde konusuşulacağını anayasasına koyar), tarihten günümüze kadar milliyetçiliği bütün sahalarda yaşamış, özümsemiş ve bir standart haline getirerek güçlü devletçilik temeli haline koymuslar.

Avrupa’da İtalyanlar, Almanya’da Germenler, İngiltere’de Anglosaksonlar,İsveç ve Norveç’te Keltler, Asya’da Çinliler, Hintliler, Japonlar ve buna benzer çok örnekler verebiliriz. Eğer bu ülkelerde millileşme ve milliyetçilik uyanmasaydı, bugün isimlerini saydığımız ülkeler ve milletler güçlü olabilmezdi ve hatta bugüne kadar varlığını sürdüremezlerdi. Etnik halkların yaşadığı topraktan iberet olurlardı.

Günümüzde,milliyetçilik hareketi düşüncesinin ortaya çıkması büyük önem taşımaktadır. Bu düşüncede hareket etmeyen millet ve devletler ya işgale uğrayacaklar ya da onların kölesi haline geleceklerdir. Aynı devlet, milliyetçilik duygularından yoksun ise ekonomik, sanayi ve teknolojik bakımdan güçlü olsa bile yine de zayıf ve acizdir.

16 Mart 1939 günü Münih Anlaşmasının sonucu olarak Almanya, Çekoslovakya’yı bir kaç saat içinde işgal etmişti. Çekler bu işgale direnmediler ve kabullendiler. Almanya’nın 70, Çekoslovakya’nın ise 12 milyon nüfusu vardır. Çeklerin sanayii ve teknolojisi Almanlardan üstün durumdaydı. Almanlar, Çekoslovakya’ya saldırdığında yaşlı bir polis dışında mukavamet ve direniş gösteren olmamıştı. Çekler teslim olduğu zaman envanterlerinde 1582 uçak, 469 tank, 43.837 muhtelif çaplı makinalı tüfekleri vardı.Yani Çekler savaşmadan teslim olmuşlardı. Sanayinin getirdiği refah içinde yaşama arzusu, Çeklerin milli ülküsü ve düşüncesinin önüne geçmiş olmasından dolayıdır ki savaşmamayı tercih etmişlerdir.

1938-39’da SSCB, Finlandiya’ya saldırdı. Estonya, Litvanya ve Letonya Ruslar tarafından işgal edildi. Sovyatler 180, Finliler 4 milyonluk nüfusa sahipti ama Finlandiya işgal edilemedi. Finlerdeki maneviyat, milli şuur ve milli mefkure yüksek olduğu için direndiler, savaştılar ve sonunda Sovyetler, işgalden vazgeçmek zorunda kaldı.

Bu tarihi gerçeklerden örnek vermekteki maksadım, onun ne kadar sanayisi, ekonomisi, ve ordusu güçlü olursa olsun, milletin milli şuuru ve milli mefkuresi(ülküsü) olmadan o devlet ve millet yok olmaya mahkumdur. 12 milyonluk Çekoslavakya’da vatanı için ölümü göze alabilen sadece yaşlı bir poliste milli mefkure olduğu halde, 4 milyonluk Fin halkının tamamı milli mefkure ile yaşamış , milli şuuru nesilden nesile taşımıştır. Ona göre de finlilerin kendilerini korumak, kendilerini geliştirmek ve millet gibi yaşama arzusu, diğer milletlerin onlara saygı ile yaklaşmasına neden olmuştur.

Evet aziz Türk Milletim, Milli şuur ve milli mefkure böyle birşeydir. Bunu çocuklarımıza,gençlerimize, milletimize her sahada öğretmeliyiz. Küçük yaşlarda iken taze beyinlere bunu aktarmalıyız.

Milli şuur sahibi insanlardan; küçük büyüğüne, öğrenci öğretmenine, memur amirine saygısızlık etmez ve kötü söz söylemez. Öğrenci milli heyecanla coşan yürek taşır.Ciddiyet ve düzen içinde devletin her sahasında ışık saçar. Milli şuuru uyanık olan herkes kimsenin hakkını yemez, memurler devletin hazinesine el atmaz, rüsvetçilik olmaz, her tütbedeki asker vatanı için canını verir. Milli şuur ve milli mefküre uyanık olduğu müddetçe sınırlar başka ülkelerin insanlarına karşı korunur ve onların sızmalarına engel olunur, kendimizden olan içimizdeki hainlere karşı makam ve memuriyetler parayla satın alınabilmez. Milli şuur uyanık olduğu müddetçe, seçimlerde kimse herhangi bir siyasi parti için oy toplamak ve koltuk kapmak için teröristlerle ve onları destekleyenlerle iş birliğine gitmez ve devleti ve milleti tehlikeye atmaz.

Milli şuur uyanık olduğu müddetçe devlette herkes layık olduğu yerde olur. Emekli ve yaşlı milliyetçiler de gençleriyle gurur duyarlar.

Milliyetcilik, medeniyetin gelişme tarihinde insan ruhunun dinden sonraki ikinci aşamasıdır. Milliyetçilik, tarih boyunca büyük kahramanlıkların kaynağı olup bundan sonra da olmaya devam edecektir.

Türk halklarının, milletinin ideolojisindede Türkçülük, “milli sisteme” geçiş aşamasına esas olacak bir numaralı mesele olmalıdır.

Bu hususu her yazımda kayda geçireceğim. Okuyucularıma becerebildiğim kadar bilgi vermeyi, milli düşünceyi, milli şuuru, milli mefkureyi alevlendirmeye ve bu yolla mücadele etme yollarını anlatacağım. Bu işin başka yolu yok.

Saygılarımla,

REIS DIFAI.

Azerbaycan dilinde:

MILLI MEFKURE!

Eziz ve BOYUK TURK Milletim.

Bu gunki dunyaya nezer salsak gorerik ki, inksaf etmis guclu devletlerin esas aparici milletleri ( herr bir devletde az sayli milletler movcuddur amma esas coxluq o devletde hansi milletdir ve devleti quran hem de o devletde devlet dili hansi milletin dilinde konusmasi anayasada qeyd olunmasidir) tarihden bu gunumuze kimi milliyetciliyin butun sahelerde merhelesini kecmis ve tekminlesmis, formalasmis ve sonda guclu Devletcilik bunovresini qoymuslar.Avropada Italyanlar, Almanlar(Germanlar), Ingilisler (ANGLO SAKSON), ISVEC VE NORVEC( KELTLER QALLAR) , Asiyada Cin-ler, Yaponlar,Hidistanlilar ve bir cox missal getire bilerem. Evet bu devletlerde millilesme ve milliyetcilik oyanmasa iydi bu gun adlarini sadaladigim devletlet ve milletler guclu ola bilmezdi hette bu gune kimi varligini itirmis olardilar, etnik halklar kimi movcud olardilar.

Zaman milliyetcilik herekatini dusuncesini meydana cixmasini teleb edir ve bu dusuncede hereket etmiyen milletler ve devletler her zaman ya isgala ugrayacaq yada basqa xarici dusmenlerin vassalina kolesine donecek. Hemin devlet ne qeder iktisadi texnoloji guce malik olsa bele , sanayesi guclu olsa bele yenede zeyif ve acizdir.

19439 16 martda munhin anlasmasinin sonucu olaraq almaniya cexslovakiyani isgal etdi bir nece saat erzinde. Almaniyaya qatildiqlari zaman cexler bunu qebul etdiler,Almaniyanin ehalisi 70, Cexlerin iyse 12 millyon iydi ve texnologiya baximindan almanlardan ustun iydi cexler. Almanlar Cexlere saldiranda yalniz bir CEX ihtiyar bir polis muqavimet gostermis ve olmusdu, Cexler teslim oldugu zaman devletlerinde 1582 usaq,469 tank, 43 837 iricapli pulyamont ele keciriolmisdi. Yani Cexlerin savasmadan teslim olmasi o milletin rifah icinde yasamasi , sanayesi olmsasi deyil o milletin Cexlerin milli mefkuresi , dusuncesinin asagi olmasiydi.

Bura dikket- 1938-39 Rusya sovetler birliyi Finladiyaya saldirdi, Estoniya, Litva, Latviya onceden ruslar terefinden isgal edilmisdi, Ruslar 180 milyon Finler 4 milyon amma FInlerde yuksek bir meneviyyet , milli suur , milli mefkure oldugu ucun yeni 45 missli guclu quvveye karsi savasdilar ve sonunda Rusiya bu olkeni almakdan vaz kecidi.

Bu tarixi faktdi missal cekmekde meksedim o dur ki, milletin milli suuru olmadan milli mefkuresi olmadan onun ne qeder sanayesi herbisi iktisadiyati olur olsun o olke devlet , millet mehfe meruzdu her zaman yox ola biler12 milyonluq Cexlerde yalniz bir nefer ihtiyarda milli mefkura vardir o da veteni ucun oldu, amma 4 milyon Fin- de hepsi milli mefkure iyle tarihden yasamis , milli suuru genc nesilerden nesilere oturmus , bu da Fin- lerin kendilerini korumaga vce millet kimi inksafeib yasamagina ve digger milletlerin onlara saygiyla yanasmasina getirib cixardir.

Beli Eziz Turk milletim MILLI SUUR , MILLI MEFKURE budur , bunu biz gencerimize milletimize her sahede oyretmeliyik, beyinlerine kicik vaxtlarindan ta ki universtite vaxtlarina kimi yeritmeli ve oyretmeliyik.

Milli suur oyanik oldukda kicik boyuyunu, sagird mellimin, memur reisinin elehine soz demez ( uzune qayitmaz saygisizlik etmez) Telebe milli heyacanla cosan urek dasiyar, ciddi ve intizam devletin her sahesinde isik sacar.Milli suur oyanik oldukca hec kes kiminse hakkina girmez, memurlar devletin milletin budcesini ogurlamaz, rusvetxorlug yixisdirilar, esger Generalina ,Generalda esgerina canini verer,milli suur milli mefkure oyanik oldukca devletimize ne baska digger milletlerden olan hayinler sinir noktelerine siza biler ne de kendimizden olan hayinler parayla mekamla kimise satin ala bilmez, milli suur oyandikca seckilerde kimse hansi bir siyasi ses toplamak ucun koltuga sahib olmak ucun teroristlerrle ve onlari destekliyenlerle is birliyine getmez devleti millet tehlukeye atmaz.

Milli suur oyak oldukca devletde her kes oz kendi layik oldugu yerde olar, emekli milliyetcilerde genclere bakib qurur duyar.

Milliyetcilik- beseriyyetin tekamul tarixinde insan ruhunun dinden sonar ikinci merhelesidir. Milliyetcilik tarixde boyuk kahramanliklar qaynagi olub ve bundan sonar da olacaqdir.

Turk halklarinin milletinin ictimayi idyalogiyasinda turkculuk ,, milli sistemine ‘’ kecid merhelesi esas soz konusu prioritet mesele olmalidi.

Bu hakda her bir yazimda qeydler edecem, oxuyucularima bacardigim qeder bilgi vermeyi milli dusunceni , milli suuru, milli mefkureni alovlandirmagi ve bu yolda mucadile etmeyi tovsiye edecm, baska yolu yok.

Saygılarımla,

REIS DIFAI.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum