Milli Park’ta ziyarete kapalı koylar temizlendi

Milli Park’ta ziyarete kapalı koylar temizlendi

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda kıyı temizliği çalışması gerçekleştirildi. Yaz sezonuyla birlikte artan ziyaretçi yoğunluğu sonrası başlatılan çalışmada, toplamda 4 römork dolusu atık toplandı.

Milli Parklar Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen etkinliğe; Aydın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kavaklı ve Dipburun Karakol Komutanlığı personeli de destek verdi. Ziyaretçilere kapalı koylarda yapılan temizlik çalışması, İlyas Ağa Koyu’ndan başlayıp Mersindere Koyu’na kadar devam etti. Kıyı şeridi boyunca yapılan detaylı mıntıka temizliğinde ağırlıklı olarak pet şişe, plastik ve cam ambalaj atıkları ile hayalet ağlar toplandı.

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Doğa ve çevre koruma bilinci oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen kıyı temizliğinde toplam 4 römork atık doğadan uzaklaştırıldı. Vatandaşlarımızdan ricamız; milli parkımızın doğasını hep birlikte koruyarak gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmamızdır” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin önemli doğa alanlarından biri olan ve endemik bitki türleri ile yaban hayatına ev sahipliği yapan milli park, yaz sezonunda hem doğaseverleri hem de çevrecileri ağırlamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.