Minik öğrencilerden anlamlı davet: “Kan Ver, Hayat Kurtar!”
Aydın’ın Efeler ilçesinde, Kızılay Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte minik öğrenciler kan bağışının önemine dikkat çekti.
Ekrem Çifçi İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte okul bahçesinde kan bağışı standı kuruldu. Minik öğrenciler, hazırladıkları programla kan bağışının hayati önemini vurguladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş, kanın hayat kurtaran bir kaynak olduğunu belirterek öğrencilere teşekkür etti.
Dr. Dolaş, “29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası münasebetiyle bizleri misafir ettiğiniz için tüm hasta ve hasta yakınları adına teşekkür ediyorum. Hepimiz biliyoruz ki kanın tek kaynağı insandır. Hiçbir şekilde üretilemeyen, tarlada yetiştirilemeyen ve satın alınamayan hayati bir sıvı. Kan, vücudun en büyük organıdır. Kızılay Haftası kapsamında okullarda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün önderliğinde düzenlediğimiz kan bağışlarıyla on binlerce insanın hayatına dokunmaya çalışıyoruz. Siz değerli öğrenciler, ailelerinizi kan bağışına davet ederek insanların hayatını kurtarıyorsunuz. Bunun için hepinize teşekkür ederim.” dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler Kızılay Marşı’nı söyleyip hazırladıkları pankartlarla kan bağışının önemini bir kez daha hatırlattı. Programda halk oyunları gösterisi de sergilenirken, etkinliğin sonunda veliler, öğretmenler ve çevredeki vatandaşlar kan bağışı standını ziyaret ederek bağışta bulundu.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.