Mısır’da Tutuklu Bulunan Türk Gazeteci Yardım İstedi

Mısır’da Tutuklu Bulunan Türk Gazeteci Yardım İstedi

Uzun zamandır Mısır’da tutuklu bulunan Türk gazeteci Metin Turan'ın Twitter hesabından paylaşılan mesajda, yardım çağrısında bulunuldu.

- Uzun zamandır Mısır’da tutuklu bulunan Türk gazeteci Metin Turan'ın Twitter hesabından paylaşılan mesajda, yardım çağrısında bulunuldu.

Mısır’da tutuklu olan TRT muhabiri Metin Turan'ın Twitter hesabından paylaşılan mesajda, tutukluluk sürecinin uzaması halinde Mısır’daki karışıklıktan dolayı can tehlikesi olduğu yazıldı. Türk bir akrabasının kendisini ziyaret ettiğinden dolayı bu mesajı attığını da yazan Turan’ın mesajı ise şöyle: “Sevgili dostlarım, merhabalar. Bana dua eden herkese teşekkür ederim. Size Türkiye’den gelen akrabam kanalıyla ulaşıyorum. Allah’ıma sonsuz şükürler olsun, çok şükür iyiyim. Sağlığım yerinde. Hapishane şartları çok kötü. 44 gündür hapishanedeyim. Halen esir gibi tutuluyorum. 40 metrekarelik koğuşta 36 kişi beton üzerinde yatıyoruz. 2 tuvalet var banyo yok. Sayın Dışişleri Bakanım, tutukluluk suresi uzatılması halinde burada açlık grevi başlayacak. Hapishane karışabilir. Burası kan gölüne gelmeden beni kurtarın. Türkiye’nin müttefik dostları yok mu? B.Arap Emirlikleri ile temasa geçerek beni serbest bırakabilirler”yazısını paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.