Muğlalı hacı adaylarına bilgilendirme toplantısı

Muğlalı hacı adaylarına bilgilendirme toplantısı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi B salonunda düzenlenen Muğlalı hacı adayları bilgilendirme programına Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Bodrum Müftüsü aynı zamanda Dalaman-1 Muğla Hac Kafile Başkanı İbrahim...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi B salonunda düzenlenen Muğlalı hacı adayları bilgilendirme programına Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Bodrum Müftüsü aynı zamanda Dalaman-1 Muğla Hac Kafile Başkanı İbrahim Kapancı, Grup sorumlusu hocalar ile Hacı adayları katıldı.

Dalaman-1 Kafilesi olarak bir araya gelen Hacı adaylarının tanışma ve bilgilendirme toplantısı 1'inci grup sorumlusu Necmettin Gümüş'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Kur'an tilavetinin ardından Muğla İl Müftülüğü Hac ve Umre Şefi Ahmet Emin Eryılmaz tarafından Hacı adaylarına teknik konularda bilgiler verildi.

Dalaman-1 Kafile Başkanı Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı Hacı adaylarına yaptığı konuşmada, Hac mevsimine ulaşmanın heyecanı içerisinde olduğunu aktararak, Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 dönemi Muğla Hac Kafilesi başkanı ve grup sorumluları hocalar ile birlikte feyizli ve bereketli bir Hac yaşamayı niyaz ettiğini dile getirdi.

Kapancı, bu yıl ortalama Hacı adayı yaş ortalamasının 67 olduğunu hatırlatarak, verilen tavsiyelere uyulmasını istedi. Özellikle sıcak bir mevsimde Hac ibadeti dolayısı ile kutsal topraklara gidecek Hacı adaylarının klima ve soğuk su noktasında dikkat etmelerini istedi.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı da mübarek beldelere gidecek olan Hacı adaylarını tebrik ederek, geçmiş yıllarda Hac ve Umre ibadetinde yaşamış olduğu tecrübeleri paylaştı. Haccın meşakkat ve zorluk olduğunun altını çizen Müftü Çapçı, Diyanet görevlilerinin yönlendirmelerine uyulduğu takdirde, kolaylıkla hac ibadetini yerine getirmenin mümkün olduğuna değindi.

Konuşmaların ardından grup sorumluları ile Hacı adayları bir araya gelerek soruları cevaplandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.