Mustafa Savaş: Dalaman Çayı suyu Aydın ovasına hayat verecek
AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın’da tarımsal üretimi güçlendirecek önemli bir projeyi duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan 11266 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, Aydın’ın Yenipazar, Kuyucak, Nazilli ve Sultanhisar ilçelerinde toplam 16 mahallede arazi toplulaştırma çalışmalarının hayata geçirileceği bildirildi.
Projenin, daha büyük, verimli ve planlı tarım alanlarının oluşturulmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Aynı zamanda Dalaman Çayı’ndan Kemer Barajı’na uzanacak tünel projesiyle getirilecek suyun, kapalı sistemle Aydın ovalarına aktarılmasının da bu çalışmaların önemli bir ayağını oluşturacağı belirtildi.

Toplulaştırma çalışmalarının Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütüleceğini ifade eden Savaş, projeyle birlikte su kaynaklarının daha etkin kullanılacağını ve tarımsal verimin artırılacağını vurguladı.
Mustafa Savaş, “Suyun gücü toprağımızı bereketlendirecek, kapalı sistem sulama ile birlikte Aydın ovamızın geleceği güvence altına alınacak. Bu çalışma, çiftçimizin üretim imkânlarını güçlendirecek ve verimliliği artıracaktır” dedi.
Projeyle birlikte Aydın’da tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması ve çiftçilerin daha modern imkanlarla üretim yapmasının amaçlandığı ifade edildi.
Servet TÖZ


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.