Mutlu Bir İş Hayatı İçin Minik Sırlar

Mutlu Bir İş Hayatı İçin Minik Sırlar

Son zamanlarda iş yerinde çok mu sıkılıyorsunuz. O zaman arkanıza yaslanın ve bu haberi okuyun.

Çalışma hayatının içinde yakınmalar elbette olacak. Ancak bunları en aza indirmek ve daha mutlu bir ortamda çalışmak da mümkün. En önce yapılması gereken şey ise çoğu zaman olduğu gibi; sadece istemek!

Şimdi sırlarımızı paylaşmaya başlayabiliriz...

1. Kişisel gelişiminize yoğunlaşın

Çalışma hayatının en çok rutinliğinden şikayet edilir. Bu sorundan kurtulmak için kişisel gelişiminize yoğunlaşın. Yöneticinizden mevcut iş tanımınıza ek olarak yeni görevler talep edin. Uzmanlık alanınızla örtüşen farklı disiplinlerdeki profesyonel kurslara katılarak ilgi alanlarınızı genişletebilirsiniz.

2. Yeni projeler için çalışma arkadaşlarınızla bir araya gelin

Farklı departmanlardan kişilerin de bulunacağı bu toplantılar size diğer bölümlerin işleyişi hakkında bilgi verirken iş arkadaşlarınızla kaynaşmanızı da sağlar. Yeni projeler üzerine beyin fırtınası yapmak, iş heyecanınızı canlı tutar.

3. Hata yapma ihtimaliniz olduğunuzu kabul edin

Kendiniz dahil herhangi bir iş arkadaşınızın yaptığı hatayı büyütmeyin. İş hayatında hatalar yapılır. Düzeltilebilenler düzeltilir ve kısa sürede de unutulur gider.

4. İş yerinde gerildiğinizde de yapabilecekleriniz var

Öncelikle işe biraz mola verin. Mümkünse dışarı çıkın ve derin derin nefes alıp verin. Diyaframdan aldığınız nefesinizi bir süre tutun ve bırakın. Bunu birkaç kez tekrar edin. Ofiste yapacağınız basit meditasyon sizi tekrar olumlu ve çalışabilir yapar.

5. Masanızı kişiselleştirin

Yüzünüzü güldüren, sizi rahatlatan objeleri masanızda bulundurun. Fotoğraflar, biblolar, çiçekler size iyi gelen her tür dekorasyon malzemesi iş yerinde sizinle olmayı hak ediyor.

6. Gülümseyin

Gülümsemek de esnemek gibi bulaşıcıdır. Gülümsemeyi ihmal etmeyin. İşinizi yaparken bile kendinizle ilgili yönleri aklınızdan geçirerek gülümsemenizi sürdürebilirsiniz. İnanın etkisi şaşırtıcı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.