Ömer Günel'den mesaj: "Bedenim tutsak olabilir ama vicdanım özgür"

Ömer Günel'den mesaj: "Bedenim tutsak olabilir ama vicdanım özgür"

Yaklaşık bir aydır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, hemşerilerine gönderdiği haftalık mektubuyla sessizliğini bozdu. Eşi Duygu Gül Günel tarafından kamuoyuna okunan mektupta Günel, tutukluluk sürecini "hukuksuzluk" olarak nitelendirirken, mücadele kararlılığı vurgusu yaptı.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, her Cuma geleneksel hale getirdiği mektuplarına bir yenisini daha ekledi. 25 yıllık avukatlık ve 7 yıllık belediye başkanlığı kariyeri boyunca ilk kez böyle bir süreçle karşılaştığını belirten Günel, mektubunda sert eleştirilerde bulundu.

"ŞÜPHEDEN SAVCI YARARLANIR DÖNEMİ"

Hukuk sistemindeki aksaklıklara dikkat çeken Günel, "Bugün eğer ‘şüpheden sanık yararlanır’ ilkesi yerini ‘şüpheden savcı yararlanır’ ilkesine bıraktıysa, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti olma ilkesi ağır hasar görmüştür" dedi. İki itirafçının beyanlarıyla tutuklandığını savunan Günel, yaşadığı durumu "6 metrekarelik bir tutsaklık" olarak tanımlasa da vicdanının özgür olduğunu ifade etti.

"BELEDİYENİN HER KURUŞUNU KORUDUM"

Görev süresi boyunca gerçekleştirdiği mali dönüşüme ve sosyal projelere de değinen Başkan Günel, belediyeyi devraldığı noktadan bugüne getirdiği süreci şu sözlerle anlattı:
"6 ay maaş alınamayan bir belediyeden, 5 yılda 4,5 milyar lira yatırım yapan bir yapıya ulaştık. Yaşlısından öğrencisine kadar her hemşerisinin yanında olan bir belediye yarattık. Kimsenin ekmeğiyle oynamadım, siyaseti ahlakla yaptım."

"MÜCADELEYE DEVAM"

Ekonomik kriz ile hukuk güvenliği arasında da bağ kuran Günel, mektubunu umut dolu bir mesajla noktaladı. Çocuklarına bırakacağı en büyük mirasın onurlu bir hayat olduğunu belirten Günel, "Yürekten inanıyorum ki kötüler kaybedecek, iyiler kazanacaktır. Mücadeleden vazgeçtiğimizde kaybederiz. Mücadeleye devam" ifadelerini kullandı.

Mektup, Kuşadası'ndaki sembolik "El Heykeli" önünde toplanan kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.