Öne çıkan elektrikli süpürge markaları

Öne çıkan elektrikli süpürge markaları

Ev ve benzeri yaşam alanlarını yüksek hijyen standartları ile korumak için etkili bir elektrikli süpürge almak elzem. Yüksek emiş gücü, hafiflik, kir ve tozdan kolay arındırılabilir olması da elektrikli süpürge modelleri incelenirken bakılan ilk özelliklerden birkaçı.

Piyasanın önde gelen markaları da kullanıcı beklentilerini değerlendirerek her seferinde daha üst düzey elektrikli süpürge modelleri çıkarmaya çalışıyor. Peki bu noktada öne çıkan markaların elektrikli süpürgelerindeki özellikler neler?

Popüler Elektrikli Süpürge Markaları

Piyasada farklı özellikleri öne çıkan pek çok elektrikli süpürge var ve bunlar aracılığıyla da pek çok markanın adından söz ediliyor. Örneğin; Tefal, Bissell, Arzum, Samsung, Karaca, Dyson, Grundig, Philips elektrikli süpürge modelleri kullanıcılar tarafından çokça aratılıyor. Bunlar, toz torbalı ya da toz torbasız olması, sessiz çalışabilmesi, üst düzey filtre sistemlerine sahip olması ve yüksek emiş gücü ile donatılması bakımından öne çıkıyor. En iyi elektrikli süpürge hangileri diye sorulduğu zaman da özellikle HEPA filtreye sahip modeller bir adım öne çıkabiliyor. “High Efficiency Particulate Arresting” yani “Yüksek Etkinlikte Partikül Yakalayıcı” anlamına gelen HEPA filtreler, %85 ve üzerinde 0,3 mikrona kadar havada bulunan partikülleri havadan arındırabiliyor. Klimalarda da öne çıkan bu filtre seçeneği; HEPA 10, HEPA 11, HEPA 12, HEPA 13, HEPA 14 olarak çeşitler sunuyor. Bunlardan HEPA 14, 100,000 adet partikülün yalnızca 5 adetini egzozdan çıkartması bakımından en üst düzey olanı. Samsung, Fakir, Arçelik, Arzum, Dyson, Arçelik elektrikli süpürge modelleri gibi çeşitlerde HEPA filtre ile sıkça karşılaşılabiliyor. Bir diğer önemli ayrıntı ise süpürgenin emiş gücü. Emiş gücü yüksek elektrikli süpürgeler ile temizlik işlemleri çok daha kısa sürede ve etkili bir şekilde tamamlanabilir. Emiş güçleri ile bağlantılı olan motor güçlerinin de yüksek olması yine bu alanda artı sağlayan özelliklerden biri. Arnica, Tefal, Electrolux, Irobot, ILIFE, Bosch, Siemens, Anker, Fakir elektrikli süpürge gibi modeller içerisinden emiş ve motor gücü yüksek olanları bulmak mümkün.

Önde Gelen Elektrikli Süpürge Markalarının Özellikleri

Sessiz elektrikli süpürge modelleri piyasadaki pek çok iyi markanın sunduğu konforlardan biri. Bu sayede gerek temizlik yapanlar gerek hane halkı sesten olabildiğince minimum ölçüde etkilenebiliyor. Piyasadaki sessiz elektrikli süpürgeler, 66 desibel, 70 desibel, 80 desibel gibi seviyelerde yer alıyor. Genel olarak çıkış sesi 70 desibelin altındaki modeller sessiz çalışanlar arasında yer alıyor. Dikey süpürge modelleri de kolay taşınabilmesi ve muhafaza edilebilmesi açısından tercih edilebiliyor. Bu grupta da Fakir, Arnica, Goldmaster, Arzum, Conti, LG, Anker, Samsung dikey süpürge gibi modeller çokça adından söz ettiriyor. Kaliteli filtrelere, yüksek emiş gücüne sahip dikey elektrikli süpürgeler az yer kaplaması ile de büyük ilgi görüyor. Bunun haricinde daha gelişmiş modeller içinse robot süpürge modelleri tercih edilebiliyor. Kendi başına çalışabilmesi, temizlediği alanları hafıza sistemi sayesinde hatırlayabilmesi, şarjı azalırken şarj istasyonuna otomatikman gidebilmesi gelişmiş bazı robot süpürgelerde görebileceğiniz özellikler. Bu alanda da iRobot, Xiaomi, Mamibot, Roborock, Miele, Rowenta, Dyson, Electrolux, Anker, Fakir, Samsung, Hobot, Viomi gibi pek çok markayı görmek mümkün. Sensör açısından zengin robot süpürgeler de mobilyalara daha az çarpacağı için temizlik noktasında da daha iyi performans gösterebilir. Silme ve süpürme işlemlerini bir arada yapabilen robot süpürgeler de iki işin üstesinden gelebildiği için ilgi görüyor. Bunlar arasında da yüksek çekim gücüne sahip, HEPA filtreli modeller bir adım öne çıkabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.