ÖR-KOOP konkordato başvurusunda bulundu

ÖR-KOOP konkordato başvurusunda bulundu

Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, mali güçlükleri aşmak ve faaliyetlerini sürdürülebilir hâle getirmek amacıyla konkordato başvurusu yaptı. Mahkeme, 21 Ekim’de geçici mühlet kararı vererek konkordato komiseri görevlendirdi.

1979’dan bu yana Nazilli ve çevresindeki tarımsal üretime katkı sağlayan ÖR-KOOP, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato sürecine girdi. Kooperatifin açıklamasına göre, 4 binin üzerinde üretici ortağı bulunan ÖR-KOOP’un başvurusu üzerine mahkeme 21 Ekim 2026’da geçici mühlet kararı verdi ve konkordato komiseri atadı.

“FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRMEK İÇİN BAŞVURDUK”

Kooperatiften yapılan açıklamada, ÖR-KOOP’un yalnızca bir işletme olmadığı; üretici ailelerinin emeğini, bölgenin ekonomik gücünü ve 47 yıllık ortak bir değeri temsil ettiği belirtildi.

Açıklamada, konkordato başvurusunun faaliyetleri sürdürmek ve borçları yeniden yapılandırarak yükümlülükleri yerine getirmek amacıyla yapıldığı ifade edildi. Sürecin kooperatifin geleceğini ve alacaklıların haklarını korumayı hedeflediği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.