Ortaca Gençlik Merkezi’nin açılışı yapıldı

Ortaca Gençlik Merkezi’nin açılışı yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Ortaca Belediyesi tarafından imzalanan protokol ile inşaatı tamamlanan içerisinde Teknik Oda, Mescit, Eğitmen Odası, Yönetici Odası, Mavi Oda, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi, Müzik...

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Ortaca Belediyesi tarafından imzalanan protokol ile inşaatı tamamlanan içerisinde Teknik Oda, Mescit, Eğitmen Odası, Yönetici Odası, Mavi Oda, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi, Müzik Atölyesi, İnovasyon Atölyesi, Güzel Sanatlar Atölyesi, Kitap Kafe ve Sınıflardan oluşan "Gençlik Merkezi" açılışı gerçekleşti.

Açılışta bir konuşma yapan Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, "5 yıldan beri Ortaca'da görev yapıyorum, 5 yılda onlarca eser bırakmaya başardık. Bunlardan bir tanesi de bu Gençlik Merkezi. Gençlerimiz geleceğimizin teminatı, gençlere olan inancımız, gençlere olan düşkünlüğümüzden dolayı gençlerimize çok daha fazla hizmet etmek isterdik ama Ortaca tarihinin en fazla hizmet ettiği bir dönem yaşadık. Sağolsun Spor Bakanı'mızla birlikte, yüzme havuzu, tenis kortları, halı sahalar, stadımızın tribünü ve en sonunda gençlik merkezinin açılışında buluşuyoruz. Gençlik merkezleri önemli bir konumda, akıl ve zeka oyun atölyesi, müzik atölyesi, sınıflar, kitap, eğitim odası, yönetici odası gibi içinde birimler oluşturulan bir gençlik merkezimiz" dedi ve binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş ise, "Gençlik Spor Bakanlığı Spor Toto teşkilatımız vesilesi ile gerek ilçemiz, gerek ilimiz, gerekse ülkemizde yaygın olarak yapılan gençlik merkezlerimiz olsun, spor sağlığı olsun, spor tesisleri olsun hakikaten çok önemli bir amaca hizmet etmektedir. Zira bu tesisler vesilesi ile gençlerimiz sosyokültürel bütünleşmeyi, birlikteliği sağlamakta. Buda gençlerin hakikaten farklı yollara meyil etmelerini engellemekte. Sosyakültürel mahiyette de zenginliklerini sağlamaktadır. Bu manada şu anda inşallah açılışını yapacağımız Ortaca Gençlik Merkezi'nin de Ortaca ilçesinin gençlerinin sosyokültürel manada gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum.Tabii bu yeterli mi? Değil bence. İnşallah ilerleyen dönemlerde Ortaca'ya gerek devletimizin, gerek yerel yönetimlerimiz katkıları ile inşallah büyük bir gençlik merkezimizi de yapılması gerekiyor diye düşünüyorum. Ayrıca Ortaca'da bir kültür merkezi, yaraşır ve yakışır kütüphanenin de yapılması gerektiğini düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda da bunun yapılacağına inanıyorum. Ortaca ilçemiz bölgenin ilerleyen bir ilçesi, parlayan bir ilçesi, bu eserlerle birlikte ilerlemesine sağlayacak ve bir bütün hizmet anlayışı ile birlikte Ortaca son zamanlarda yapılan yatırımlarla birlikte hak ettiği değeri almış olacak" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Gençlik Merkezi'nin açılış kurdelesini kesti ve merkezi gezdi.

Açılışa Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Umut Avcı, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat, İlçe Emniyet Müdürümüz Serpil Çalışkan, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.