Özbekistan’da Doğum Ve Jinekoloji Eğitim Merkezi Kuruluyor

Özbekistan’da Doğum Ve Jinekoloji Eğitim Merkezi Kuruluyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Özbekistan Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine Özbekistan Cumhuriyet Doğum ve Jinekoloji Bilimsel Uygulama Kliniği bünyesinde jinekol...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Özbekistan Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine Özbekistan Cumhuriyet Doğum ve Jinekoloji Bilimsel Uygulama Kliniği bünyesinde jinekoloji eğitim-simülasyon merkezi kuruluyor.

TİKA, Özbekistan’da sağlık alanında gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine hızla devam ediyor. Bu kapsamda Özbekistan Cumhuriyet Doğum ve Jinekoloji Bilimsel Uygulama Kliniği bünyesindeki Hizmetiçi Eğitim ve Uygulama Merkezi’nin tadilatı TİKA tarafından tamamlanıyor.

Ülke Geneline hizmet verecek, Hizmet İçi Eğitim ve Uygulama Merkezi’nin simülasyon eğitime uygun tıbbi cihaz ve ekipmanlar ile donatılması amacıyla 02-04 Nisan 2015 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı EAH’den Doç. Dr. Melike Doğanay ve Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları EAH’den Doç. Dr. Berfu Demir’den oluşan heyet Özbekistan’da çalışma ziyareti gerçekleştirdiler.Özbekistan ziyaretleri kapsamında heyet Cumhuriyet Doğum ve Jinekoloji Bilimsel Uygulama Merkezi Başkanı Dilber Najmeddinova ile görüşerek, merkezin mevcut durumu, potansiyeli ve tıbbi donanımı yapılması istenilen hizmet içi eğitim merkezi hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, çeşitli hastaların muayenesi gerçekleştirildi.

Projenin tamamlanması ile kadın doğum ve jinekoloji uzmanlarının teorik ve uygulamalı hizmet içi eğitim alabilecekleri Özbekistan’ın ilk ve tek simülasyon merkezi faaliyete geçecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.