Özlem Çerçioğlu İmar Rantına Yöneldi

Özlem Çerçioğlu İmar Rantına Yöneldi

Aydın Büyükşehir Belediyesi doğru yönetilmeyince maddi sıkıntı ortaya çıktı. Çareyi taşeron işçileri işten atmakta bulan Başkan Özlem Çerçioğlu, yeni gelir alanları üretemediği için çözümü rantta buldu.

Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin doğru yönetilmediği için maddi sıkıntı içine girdi. İşe taşeron işçileri işten atmakla başlayan Başkan Çerçioğlu, belediyeye yeni gelir alanları üretemediği için imar rantına yöneldi.

DEĞERLİ ALANLAR RANT ALANI OLACAK

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Mimarsinan Mahallesinde bulunan milyonlarca liralık değere sahip Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığının ‘fidanlık’ olarak kullandığı alan ve mülkiyeti Aydın Büyükşehir Belediyesine ait Ata Mahallesindeki mezbahanın bulunduğu alan imar değişikliği yapılarak rant alanına dönüştürüleceği öğrenildi.

MECLİS ÜYELERİNDEN SAKLANDI

Her iki alan konut alanı olarak planladı. Konut alanına dönüştürecek imar planı değişikliğiyle ilgili tüm hazırlıklar tamamlanmasına rağmen bugün (14 Mart 2017) yapılacak olan Meclis gündemine alınmadı. Aydın 24 Haber’in edindiği bilgiye göre; kamu alanlarını rant alanına dönüştürecek plan, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklifiyle; Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında, ‘gündem dışı olarak gündeme alınması’ sağlanacak. Meclis üyelerinin gözünden kaçırılacak teklifin, apar topar oylanarak kabul edilmesi bekleniyor.

HASILAT PAYLAŞIMI İLE DEVİR

İmar değişikliğinin mecliste kabul edilmesinin ardından sözü edilen iki alanın, Zafer mahallesindeki terminal ve pazar yeri ile eski otogar alanında bulunan Carrefour alanlarında (DİM 1-DİM 2) olduğu gibi belediye iştiraki olan İMAR AŞ.'ye devri sağlanacak. Böylelikle 'hasılat paylaşımı' usulü ile bir başka firmaya devrinin yapılmasının planlandığı iddia ediliyor.

İMAR KANUNUNA AYKIRI

Görüşünü aldığımız uzmanlar ise kamu alanlarında ranta yönelik imar değişikliğinin yapılamayacağını söylüyor. Uzmanlar, “Kamu alanı olan Atatürk Fidanlığı aynı zamanda bir yeşil alan niteliğinde olduğu için bakanlık onayı gerekiyor. Hizmet alanı ihtiyacı olan Aydın Büyükşehir Belediyesi, kamu kullanımına ayrılan fidanlık ve mezbaha alanlarını konut alanına dönüştürmesi imar kanununa aykırı” görüşünü savunuyor.  

MECLİS ÜYELERİ YARGILANABİLİR

Kamu kullanımına ayrılan söz konusu arazide yapılması planlanan imar değişikliği teklifine ‘kabul’ oyu kullanan meclis üyelerinin de “imar kanununa muhalefet” suçu işlemiş olacakları bildirildi.

ataturk-fidanligi-001.jpg

ATATÜRK ANADOLU LİSESİNİN KARŞISINDA BULUNAN ATATÜRK FİDANLIĞI KIRMIZI ÇİZGİ İÇİNDE GÖSTERİLİYOR

mezbaha.jpg

KIRMIZI ÇİZGİLİ MEZBAHA ALANI

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum