Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Almanya Başmüzakerecisi İle Görüştü

Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Almanya Başmüzakerecisi İle Görüştü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Almanya Başmüzakerecisi ile görüştü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Almanya Başmüzakerecisi ile görüştü.

İki gün süren resmi ziyaret süresince hem Alman Çevre, Doğa Koruma, Binalar ve Nükleer Güvenlik Bakanlığı temsilcileri hem de Almanya’nın İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Dr. Karsten Sach ile iklim değişikliği konularında görüş alışverişinde bulundu. Söz konusu toplantılarda, Türk Alman Çevre Yürütme Kurulu kapsamında hali hazırda başarıyla yürütülen işbirliğinin daha da ileriye götürülmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Özellikle Almanya’nın İklim Değişikliği Başmüzakerecisi ile bu sene sonunda gerçekleştirilecek Paris İklim Konferansı ve bu konferansta imzaya açılması öngörülen Yeni İklim Anlaşması görüşüldü. Alman tarafına Türkiye’nin Yeni İklim Anlaşmasından beklentileri, öncelikleri ve ülkemizde yürütülen faaliyetler ile ilgili bilgiler Alman heyetine aktarıldı.

Ayrıca, bu sene Türkiye’nin yürüttüğü G20 dönem başkanlığında iklim finansmanı konusunda gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında da bilgi verildi.

Alman heyet başkanı ve iklim Başmüzakerecisi ise, Avrupa Birliğinin ulusal katkısı hakkında bilgi verdi. Avrupa Birliğinin Yeni İklim Anlaşması ve Ulusal Katkılar konusuna önem verdiğini belirterek, iddialı bir hedef verdiklerini ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Mehmet Emin Birpınar, Almanyada gerçekleştirilen temasların çok olumlu geçtiğini belirtti.

İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Mehmet Emin Birpınar ayrıca 17-19 Mayıs tarihlerinde Berlin kentinde düzenlenecek üst düzeyli Petersberg İklim Diyaloğuna heyeti ile birlikte katılacağını belirterek Alman Heyetini ülkemize davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.