Ramazan ne zaman? 2024 Ramazan ayının ilk orucuna kaç gün kaldı?

Ramazan ne zaman? 2024 Ramazan ayının ilk orucuna kaç gün kaldı?

Her yıl Müslümanlar için önemli bir dönem olan Ramazan ayı, ibadetlerin yoğunlaştığı, oruç tutmanın ve manevi duyguların pekiştiği bir zaman dilimi olarak bilinir. Peki, bu yıl Ramazan ne zaman başlayacak? Ramazan ayının ilk orucuna kaç gün kaldı? İşte, merakla beklenen bu soruların cevapları…

Ramazan ayı ne zaman başlayacak

Ramazan ayı 11 Mart 2024 pazartesi günü başlayacak. Ramazana kaç gün kaldığını hesaplamak için kaç gün kaldı hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Hesaplama aracındaki tarih alanına 11 Mart 2024 tarihini seçin ve hesapla butonuna tıklayın. Bulunduğunuz tarih esas alarak 11 Mart 2024 tarihine kaç gün kaldığı hesaplanacaktır.

11 Mart 2024 tarihinde başlayacak olan Ramazan ayıyla birlikte, Müslümanlar oruç tutarak gün boyunca yemeden, içmeden ve dünya nimetlerinden uzak durarak kendilerini ibadete ve maneviyata adayacaklar. Bu dönemde, oruç tutanlar sadece fiziksel açlığı hissetmekle kalmaz, aynı zamanda sabır, hoşgörü, merhamet ve şükran gibi değerleri de kuvvetlendirirler.

İlk teravi̇h ne zaman kılınacak?

2024 yılının Ramazan ayının ilk teravih namazı, 10 Mart Pazar günü yatsı namazını müteakiben camilerde kılınacak.

2024 Dini günler takvimi

2024 yılında Dini günlerin hangi tarihe denk geldiği aşağıdaki şekildedir. Bulunduğunuz tarih ile Dini günlerin tarihi arasındaki gün sayısını bulmak için gün hesaplama sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

24 Şubat Cumartesi: Berat Kandili

11 Mart Pazartesi: Ramazan Başlangıcı

5 Nisan Cuma: Kadir Gecesi

9 Nisan Salı: Ramazan Bayramı Arefe Günü

10 Nisan Pazartesi: Ramazan Bayramı (1.Gün)

11 Nisan Salı: Ramazan Bayramı (2.Gün)

12 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı (3.Gün)

15 Haziran Cumartesi: Arefe

16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı (1.Gün)

17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı (2.Gün)

18 Haziran Salı: Kurban Bayramı (3.Gün)

19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı (4.Gün)

Ramazan ayının önemi

Ramazan ayının İslam dinindeki önemi şöyle özetlenebilir:

  • Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı ay olarak kabul edilir. Bu sebeple Müslümanlar için en kutsal aylardan biridir.
  • Oruç ibadeti, Ramazan ayı boyunca farz kılınmıştır. Oruç tutmak, Müslümanlar için en önemli ibadetlerden biridir. Ramazan ayında oruç tutmak, Allah'a itaat ve sadakatin bir ifadesi olarak görülür.
  • Ramazan ayı, Müslümanlar için manevi bir diriliş ve arınma ayıdır. Oruç sayesinde nefsin ve şeytanın baskısından kurtulmaya çalışılır.
  • Ramazan ayı,paylaşma, dayanışma ve yardımlaşmanın arttığı özel bir dönemdir. Müslümanlar iftar sofralarında bir araya gelir ve yoksullara yardımda bulunurlar.
  • Bu ayda Kur'an okumak, namaz kılmak, teheccüd namazı gibi ibadetler daha da önem kazanır. Müslümanlar gece namazına daha sık kalkmaya özen gösterir.
  • Ramazanın son on gecelik kısmı olan Kadir Gecesi, Kur'an'ın inmeye başladığı gece olarak kabul edilir. Bu gecenin hürmetine ibadet edilir.
  • Ramazan bayramı, oruç ibadetinin bitişinin ve Ramazan ayının sonunun kutlandığı özel bir bayramdır. Akraba ziyaretleri, hediye alışverişi yapılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.