TRAKTÖRLE DİNLENİYOR
Yaşıtları bilgisayar oyunlarıyla vakit geçirirken, kendisinin tarlada traktör sürdüğünü belirten Muhammet Efe Çelik, “Okuldan arta kalan zamanlarımda babamla birlikte tarlaya gidiyorum. Çoğu arkadaşım sanal yarış yaparken, ben tarlada traktör sürerek dinleniyorum” dedi.
KURAKLIK NEDENİYLE MISIR ÜRETİMİNE YOĞUNLAŞTI
Bu yıl etkili olan kuraklık ve Menderes Nehri’nin su seviyesinin düşmesi nedeniyle pamuk yerine mısır üretimine yöneldiklerini ifade eden genç çiftçi, çiftçiliğin artık sadece kas gücüyle değil bilgi ve teknolojiyle yapılması gerektiğini vurguladı. Muhammet Efe, “Tarım işinde büyüklerimden öğrendiklerimi uyguluyorum. Üründe bir sorun olduğunda internetten ve ziraat mühendislerinden destek alıyorum. Çiftçilik bana göre çok güzel bir iş. Önümüzdeki yıllarda gıda üretimi dünyanın en kıymetli mesleği olacak” diye konuştu.
HAYALİ: BİLİNÇLİ ÇİFTÇİ OLMAK
Gelecekte bilinçli ve modern yöntemlerle tarım yapan bir çiftçi olmayı hayal eden Muhammet Efe, derslerini de aksatmamaya özen gösteriyor. Tarım işini severek yaptığını söyleyen genç çiftçi, çalışkanlığı ve azmiyle çevresinin de takdirini kazanıyor.