30. Kızılcabölük Festivali coşkuyla başladı

Denizli'nin Tavas ilçesinde bu yıl 30'uncusu düzenlenen Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali, renkli gösteriler ve Meltem Leylekoğlu konseriyle başladı. Festival, hafta sonu boyunca konserler ve geleneksel etkinliklerle devam edecek.

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük Mahallesi'nde geleneksel hale gelen Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali'nin 30'uncusu düzenlenen törenle kapılarını açtı. Kızılcabölük'e özgü tekstil ve dokuma kültürünün tanıtıldığı festival, ilk gününden yoğun katılıma sahne oldu.

Tavas Belediyesi ile Kızılcabölüklüler Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği festival, protokol konuşmaları ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları ile çeşitli gösterileriyle başladı. Açılış programına Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival alanında kurulan stantlarda Kızılcabölük'e özgü tekstil ürünleri, dokuma eserleri ve el emeği ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, bölgenin kültürel mirası da tanıtıldı.

MELTEM LEYLEKOĞLU KONSERİYLE UNUTULMAZ GECE

Festivalin ilk gününde sahneye çıkan Kızılcabölüklü sanatçı Meltem Leylekoğlu, seslendirdiği sevilen eserlerle vatandaşlara müzik dolu bir akşam yaşattı. Konser alanını dolduran vatandaşlar şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederek festival coşkusunu doyasıya yaşadı.

Festival programı kapsamında 5 Temmuz Cumartesi akşamı Ayşe Dinçer konseri gerçekleştirilecek. Etkinlikler, 6 Temmuz Pazar günü saat 09.00'da düzenlenecek geleneksel "İki Kaşık Bir Tabak Keşkek" programı ve akşamında sahne alacak Öykü Gürman konseriyle sona erecek.

"BU YIL ÇITAYI DAHA DA YÜKSELTTİK"

Festivalin açılışında konuşan Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, organizasyonun 30'uncu yılına ulaşmasının önemli bir başarı olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Tatık, "30'uncusunu düzenlediğimiz festivalimizle gurur duyuyoruz. Bu organizasyonun bugünlere gelmesinde emeği geçen önceki dönem belediye başkanlarımıza, muhtarlarımıza, meclis üyelerimize, vakıf yöneticilerimize ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana festivali daha da geliştirmek için çalıştıklarını ifade eden Tatık, "İlk yılımızda başarılı bir festival gerçekleştirdik. Geçen yıl ise yalnızca Denizli'nin değil, tüm Ege Bölgesi'nin konuştuğu bir festivale imza attık. Bu yıl da çıtayı daha da yükselterek sizlere yakışır bir organizasyon hazırladık." ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberlik mesajı da veren Başkan Tatık, Kızılcabölük ve Tavas'ın köklü geçmişine vurgu yaparak, ilçenin ve tüm mahallelerin gelişimi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri