İYİ Parti Aydın İl Başkanı İlhan Adıyaman, Halk TV’ye yönelik kayyum uygulamasına tepki gösterdi. Adıyaman, açıklamasında basın özgürlüğünün ve farklı seslerin korunmasının önemini vurguladı.
“Şafak vakti Halk TV’nin kapısına dayanıp kayyum atamak, yalnızca bir televizyon kanalına değil, basın özgürlüğüne ve milletin haber alma hakkına müdahaledir” diyen Adıyaman, baskıyla gerçeklerin gizlenemeyeceğini savundu.
“DEVLETİN GÜCÜ HUKUKU VE ÖZGÜRLÜKLERİ KORUMAKTADIR”
Yolsuzluk iddiaları ve derinleşen yoksulluğa dikkat çeken Adıyaman, “Yolsuzlukları, vurgunları, derinleşen yoksulluğu ve ülkemizin içine sürüklendiği tabloyu ne baskınlarla ne de kayyumlarla gizleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Devletin sorumluluğunun farklı görüşleri susturmak değil, hak ve özgürlükleri korumak olduğunu belirten Adıyaman, “Unutmayın; devletin gücü, farklı sesleri susturmakta değil, hukuku ve özgürlükleri korumaktadır” dedi.
BASIN EMEKÇİLERİNE DESTEK MESAJI
Gazetecilerle dayanışma mesajı veren Adıyaman, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Biz, özgür basının ve emeğiyle gazetecilik yapan basın emekçilerinin yanındayız. Baskılarınız geçici, milletin iradesi kalıcıdır. Türkiye sahipsiz değildir. Milletin sesi susturulamaz!”
Servet TÖZ