Adnan Menderes Demokrasi Müzesi yeniden ziyarete açılıyor

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin 18 Mart 2026 tarihi itibarıyla yeniden ziyarete açılacağını duyurdu.

Müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, müze bünyesinde bulunan elektronik sistemler ile ısıtma ve soğutma altyapısına yönelik teknik bakım ve iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. Yapılan çalışmalarla birlikte müzenin daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde hizmet vermesinin amaçlandığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, önümüzdeki süreçte de Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde müzenin fiziksel ve teknik altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

Türkiye’nin demokratik tarihinde önemli bir yere sahip olan merhum Başbakan Adnan Menderes’in hatırasını yaşatan müzenin, tarih bilincinin güçlendirilmesine katkı sunmaya devam edeceği belirtilen açıklamada, müzenin geçmişten bugüne uzanan demokratik hafızanın gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol üstlendiği kaydedildi.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yeniden kapılarını açacak olan müzeyi ziyaret etmeleri için tüm vatandaşlara davette bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri