Görüşmede, ADÜ ile Aydın Gazeteciler Cemiyeti arasında hayata geçirilebilecek ortak projeler, iletişim alanında geliştirilmesi planlanan iş birliği modelleri ve yerel medya–üniversite ilişkilerinin daha da güçlendirilmesine yönelik geniş kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantıda ayrıca üniversitenin akreditasyon süreci, öğrenci odaklı çalışmalar, fakülte ve meslek yüksekokullarının ilçe yapılanmalarına sağladığı katkılar, devam eden projeler ve planlanan yeni yatırımlar üzerine karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Aydın basını ile kurulan bu yapıcı diyaloğun hem üniversitenin görünürlüğüne hem de kentin akademik ve sosyal yaşamına önemli katkılar sunacağı ifade edildi.
Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ve iş birliğini geliştirmeye yönelik ortak adımların atılması konusunda sağlanan mutabakatla sona erdi.