ADÜ’de kontenjanlar doldu: Doluluk oranı yüzde 99,77’ye ulaştı

2026 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin 7 bin 832 kişilik kontenjanına 7 bin 814 öğrenci yerleşti. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,77 olarak gerçekleşti.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarında ulaştığı yüksek doluluk oranıyla dikkat çekti.

Üniversitenin toplam 7 bin 832 kişilik kontenjanının 7 bin 814’ü dolarken, yalnızca 18 kontenjan boş kaldı. Böylece ADÜ’nün genel doluluk oranı yüzde 99,77’ye ulaştı.

Elde edilen sonuçla üniversite, lisans ve ön lisans düzeyindeki kontenjanlarının tamamına yakınını doldurarak yükseköğretimde tercih edilen kurumlar arasındaki konumunu güçlendirdi.

LİSANS PROGRAMLARINDA YÜZDE 99,68 DOLULUK

ADÜ’nün lisans programlarındaki 3 bin 720 kişilik kontenjana 3 bin 708 öğrenci yerleşti. Lisans programlarının doluluk oranı yüzde 99,68 olarak kayıtlara geçti.

ÖN LİSANS PROGRAMLARINDA ORAN YÜZDE 99,85

Meslek yüksekokullarındaki ön lisans programları için ayrılan 4 bin 112 kişilik kontenjanın 4 bin 106’sı doldu. Ön lisans programlarında doluluk oranı yüzde 99,85’e ulaştı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ GELECEĞİNİ ADÜ’DE GÖRÜYOR”

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, yerleştirme sonuçlarının üniversiteye duyulan güvenin ve kurumun eğitimdeki güçlü konumunun önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.

Başarıyı yalnızca kontenjan doluluk oranlarıyla değerlendirmediklerini belirten Kent, “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak hedefimiz; eğitim, bilim ve araştırma alanlarında daha güçlü, daha yenilikçi ve ülkemizin ihtiyaçlarına daha fazla katkı sunan bir araştırma üniversitesi olmaktır” dedi.

TEKNOLOJİ VE ARAŞTIRMA VURGUSU

Teknolojiye, dijital dönüşüme ve yenilikçi araştırmalara büyük önem verdiklerini ifade eden Kent, öğrenciler ile akademisyenlerin bilgi ve teknoloji üreten, geliştiren ve ülkenin geleceğine değer katan bireyler olmalarını hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye’nin yerli ve millî teknoloji hamlesine katkı sağlamanın temel hedefleri arasında yer aldığını belirten Kent, şöyle konuştu:

“Bugün elde ettiğimiz yüksek doluluk oranları bize şunu gösteriyor: Öğrencilerimiz geleceğini ADÜ’de görüyor. Biz de onların geleceğine yatırım yapmaya; bilimle, teknolojiyle ve güçlü bir araştırma vizyonuyla yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri