Tüm kıtalarda eş zamanlı olarak tek günlük düzenlenen ve Türkiye'de 3 ilde gerçekleştirilen 3. Dünya Rejyonel Anestezi ve Ağrı Tedavisi Günü programlarından biri, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nin ev sahipliğinde Manisa'da gerçekleştirildi.
MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi ev sahipliğinde düzenlenen program, "Ağrısız Bir Dünya için El Ele Kampanyası" kapsamında Türkiye'de İstanbul, Ankara ve Manisa'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Manisa'daki toplantı, Yunusemre ilçesinde bulunan Elginkan Vakfı Eğitim Salonu'nda yapıldı.
Tek günlük toplantı hakkında açıklamalarda bulunan MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, kendisinin Rejyonel Anestezi Derneği'nin eski başkanlarından biri olduğunu belirterek, derneğin koordinasyonunda tüm dünya genelinde eş zamanlı olarak 3. Dünya Rejyonel Anestezi ve Ağrı Tedavisi Günü kursunun düzenlendiğini söyledi.
Türkiye'de yapılan 3 ilden biri Manisa
Kursun tüm kıtalarla birlikte Türkiye'de Manisa, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı olarak yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Topçu, "Bugün ağrısız bir dünya için el ele kampanyasını yürüten Avrupa'daki dernek ve bununla birlikte 5 kıtanın dernekleri tarafından 80'in üzerinde ülke, 200'ün üzerinde şehir ve 15 binin üzerinde katılımcıyla küresel bir kampanya gerçekleştiriyoruz. Ağrı konusunda adeta bir eğitim seferberliği yapıyoruz. Bizim toplantımıza bugün 120'ye yakın ağrı ile ilgilenen doktor katılıyor. Sabah teorik dersler, öğleden sonra ise mankenler üzerinde uygulamalı olarak ağrı tedavisine yönelik girişimleri öğrenecekler." dedi.
Böylesine önemli bir bilimsel etkinliğe Manisa'da ev sahipliği yapmanın kendileri için gurur verici olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Topçu, "Şu an Ege ve Marmara bölgelerinden çok sayıda öğretim üyesi ve araştırma görevlisi hekim burada. Katılımcılar bilgi ve deneyimlerini artırmaya çalışıyor. Bilimsel etkinliğin kapsamı; rejyonel yani bölgesel anestezi ile hastaları uyutmadan ameliyata hazır hale getirme yöntemlerinin öğretilmesi esasına dayanıyor. Bunun yanında kronik ağrıların tedavi yöntemleri de ele alınıyor. En yeni gelişmeler ve güncel uygulamalar paylaşılıyor. Hem teorik hem de pratik anlamda yoğun ve heyecan verici bir eğitim programı." diye konuştu.