AK Parti’nin 'Altılı Masa' afişine suç duyurusu

CHP milletvekili Süleyman Bülbül, AK Parti Nazilli Gençlik Kolları tarafından asılan pankart hakkında, Millet İttifakı partilerinin "terörle ilişkilendirildiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunurken, İYİ Parti eski ilçe başkanı Cihat Öztürk de “rezil pankart” yorumu yaptı.

AK Parti Gençlik Kolları, Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir binaya Millet İttifakı liderlerinin olduğu bir afiş astı. Afişte liderlerin yuvarlak bir masa etrafında toplanmasının karikatürize edilmiş görüntüsünde masanın altında silahlı bir kişi ayrıntısı yer alırken, pankartın üzerinde; “Önce Yassıada’da, şimdi masada, altısı bir arada biri de masanın altında… Oyunu bozalım gari efem!” yazısı olduğu görüldü.

Bunun üzerine CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül afişin asıldığı alana giderek açıklama yaparken, İYİ Parti eski ilçe başkanı Cihat Öztürk de “rezil pankart” yorumunda bulundu.

Bülbül açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aydın Nazilli'de yapacağı miting öncesi her seçim sürecinde olduğu gibi provokasyon dolu bir olay yaşandı. AKP Nazilli Gençlik Kolları, Altılı Masa'yı terörle suçlayan çirkin bir pankart astı. Gider ayak bu milleti daha ne kadar böleceksiniz. Ülkenin yarısından fazlasını temsil eden sayın genel başkanları terörle suçlamak haddinize mi? Bu ucube, akıl dışı, zihniyet çürüklüğünün dışa vurumu olan pankart oradan derhal indirilmelidir" dedi.

CHP’li Bülbül, ayrıca afişle ilgili Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

CHP’li Bülbül’ün ardından bir tepki de İYİ Parti eski ilçe başkanı Cihat Öztürk’ten geldi. Öztürk tepkisini şu sözlerle dile getirdi.

“Lafa geldi mi Cumhurbaşkanımız geliyor. En nazik ifadelerle telefonla çağrılar yapılıyor. Protokol listelerine davetler gönderiliyor. Odalar, borsalar, muhtarlar, stklar, kurumlar dahil ediliyor. Öyle değil mi? Ama bu rezil pankartlar ne oluyor peki? Hangi cüretle buna müsaade edilir, izin verilir? Ülkenin büyük bir bölümünü temsil eden siyasi partilerin liderlerini terörle ilişkilendirme nedir? Ben ülkemin cumhurbaşkanının milletimizin tümünün cumhurbaşkanı olmasını beklerim. Bir partizanca siyasetin değil. Bu nefret ve iftira üslubu, bu çamur atma siyaseti ile cumhurbaşkanını karşılamak açıklanamaz. Kabul edilemez...”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri