Apollon Tapınağı gece ziyaretlerinde 60 bin 884 kişiyi ağırladı

Didim’deki Didyma Apollon Tapınağı, Gece Müzeciliği uygulaması kapsamında 60 bin 884 ziyaretçiye ulaştı. Tapınak, Türkiye’de gece en çok ziyaret edilen ören yerleri arasında üst sıralarda yer aldı.

Aydın’ın Didim ilçesindeki Didyma Apollon Tapınağı, tarihi ve mimari zenginliklerinin yanı sıra gece ziyaretleriyle de ilgi görüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Gece Müzeciliği uygulaması kapsamında tapınağı bugüne kadar 60 bin 884 kişi ziyaret etti.

Antik dönemin önemli kehanet merkezlerinden biri olan Didyma’daki tapınak; görkemli mimarisi, mermer sütunları ve taş işçiliğiyle antik çağın izlerini günümüze taşıyor. Aydınlatmalar eşliğinde gezilebilen yapı, gecenin atmosferinde ziyaretçilere farklı bir deneyim sunuyor.

MERMERLERDE MİTOLOJİK FİGÜRLER

Tapınağın mimari süslemelerinde grifon, deniz sentoru, Nereid ve boğa figürleri öne çıkıyor. Mitolojik kabartmalar, antik toplumların inanç ve kültür dünyasına ilişkin izler taşırken yapının taş işçiliğini de gözler önüne seriyor.

TARİH YILDIZLARIN ALTINDA KEŞFEDİLİYOR

Gece Müzeciliği uygulaması, ziyaretçilere tarihi alanları günün farklı saatlerinde görme imkânı sağlıyor. Didyma Apollon Tapınağı da gece aydınlatmalarıyla ortaya çıkan mimari ayrıntıları ve atmosferiyle kültür turizmine katkı sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri