Aşağıçobanisa’da konser coşkusu

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği'nin son gününde Aşağıçobanisa Mahallesi'nde söyleşi ve konser etkinlikleri gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği'nin son gününde Aşağıçobanisa Mahallesi'nde söyleşi ve konser etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ayağıçobanisa'daki etkinlik kapsamında ilk olarak Türkiye Ziraatçiler Derneği Manisa Şube Başkanı Caner Özmen'in konuşmacı olduğu "Üreticinin Sesi, Toprağın Geleceği" başlıklı söyleşi düzenlendi. Ardından Erşan Hürman ve ekibi sahne aldı. Balkan türküleri eşliğinde keyifli anlar yaşayan Aşağıçobanisalılar, gece boyunca doyasıya eğlendi.

Bağ Bozumu Şenliği kapsamında düzenlenen söyleşide Caner Özmen, Manisa'da bağcılığın önemi hakkında mahalledeki üreticilere bilgiler verdi. Aşağıçobanisa Mahallesi'nin, Gediz Ovası'nın verimli toprakları üzerinde yer aldığına dikkat çeken Özmen, mahalle sınırları içerisinde başta üzüm olmak üzere birçok ürünün yetiştirilebildiğini söyledi. Bağcılığın püf noktalarıyla ilgili önemli bilgiler de paylaşan Özmen'in söyleşisi, hediye takdiminin ardından sona erdi. Söyleşinin ardından Erşan Hürman ve ekibi sahne aldı. Hürman'ın seslendirdiği Balkan ezgileriyle coşkulu anlar yaşanırken, mahalle halkı halaylar çekerek geceye renk kattı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek de sanatçı Erşan Hürman ve yurttaşların davetini geri çevirmeyerek halaya katıldı. Başkan Şimşek'in halaya katılması, mahalle sakinlerinden alkış aldı. Konser, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri