Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, 13 Temmuz 2026 ile 26 Temmuz 2026 tarihleri arasında il genelinde yürütülen asayiş, narkotik, trafik ve siber suçlarla mücadele çalışmalarının bilançosunu açıkladı.
İki haftalık süreçte gerçekleştirilen uygulama ve denetimlerde 50 bin 298 kişi sorgulanırken, çeşitli suçlardan aranan 212 şahıs yakalandı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 99'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.
63 HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI
Asayiş ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında il genelinde meydana gelen 63 hırsızlık olayı aydınlatıldı. Siber suçlarla mücadele ve sanal devriye faaliyetleri kapsamında ise 123 kişi hakkında adli işlem yapıldı.
UYUŞTURUCU VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
Narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda 841 gram uyuşturucu madde, 170 adet sentetik ecza, 4 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 3 av tüfeği/pompalı tüfek ile 385 adet fişek ele geçirildi.
11 BİN 907 SÜRÜCÜYE CEZA
Trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde 46 bin 971 araç ve motosiklet kontrol edildi. Denetimlerde 322 araç trafikten men edilirken, trafik kurallarını ihlal ettiği belirlenen 11 bin 907 sürücüye idari para cezası uygulandı.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla suç ve suçlulara yönelik denetim ve operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.