Olay, Germencik-Bozköy ana yolu yakınlarında faaliyet gösteren bir jeotermal enerji santralinin akışkan iletim borusunda yaşandı. Patlamanın ardından yüksek sıcaklıktaki jeotermal su çevreye hızla yayılırken, sürücülerin ve çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ile Germencik Belediyesi zabıta ekipleri sevk edildi.
Güvenlik gerekçesiyle Germencik-Bozköy karayolu trafiğe kapatıldı. Jandarma ekipleri yolu araç girişine kapatarak çevrede güvenlik önlemleri aldı. Santral yetkilileri ve teknik ekipler, akışı durdurmak ve hatta meydana gelen arızayı gidermek için çalışma başlattı.
Öte yandan, sıcak su akışının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf edilirken, olayda herhangi bir yaralanmanın olmadığı öğrenildi. Ekiplerin bölgede çalışmaları sürüyor.