52 ŞAHIS YAKALANDI
Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve Kuyucak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, köpek dövüşü yapıldığı yönündeki bir ihbar üzerine harekete geçti. Düzenlenen operasyonda, organizasyonu düzenlediği iddia edilen 3 kişi ile birlikte toplam 52 şahıs yakalandı.
ADLİ VE İDARİ İŞLEM BAŞLATILDI
Operasyonda 11 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, şahıslara toplam 100 bin lira idari para cezası kesildi. Ayrıca 41 şahıs hakkında da idari işlem yapıldığı öğrenildi.
6 KÖPEK KORUMA ALTINDA
Olay yerinde dövüştürüldüğü belirlenen 6 köpek, belediye ekiplerine teslim edilerek koruma altına alındı. Köpeklerin sağlık durumlarının kontrol edildiği ve güvenli bir ortamda bakım altına alınacağı bildirildi.
Jandarma ekipleri, hayvan haklarına yönelik hassasiyetlerini sürdüreceklerini ve bu tür olaylara karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini ifade etti.