Aydın’da yılbaşı öncesi sahte içki operasyonu: 6 ton kaçak alkol ele geçirildi

Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nın Çine’de düzenlediği operasyonda, piyasaya sürülmeye hazırlanan 6 ton sahte/kaçak alkol ile damıtma sistemleri ele geçirildi. Bir şüpheli gözaltına alındı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, yılbaşı öncesinde sahte içki üretimi ve satışına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında halk sağlığını tehdit eden büyük bir tehlikeyi önledi. Çine İlçe Jandarma Komutanlığı ile KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışması sonucu, piyasaya sahte ve kaçak alkol sürmeye hazırlandığı tespit edilen bir şüpheli takibe alındı.

16 Aralık 2025 tarihinde Çine ilçesi Yolboyu Mahallesi’nde bulunan bir ev ile Cumhuriyet Mahallesi’ndeki iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda 6 ton sahte/kaçak şarap türevi alkol ile 2 adet damıtma sistemi ele geçirildi.

Operasyonda M.A. (63) isimli şüpheli gözaltına alınırken, olayla ilgili adli sürecin başlatıldığı öğrenildi. Jandarma ekipleri, özellikle yılbaşı öncesinde sahte ve kaçak alkol kaynaklı can kayıplarının önüne geçmek amacıyla denetim ve kontrollerin artarak devam edeceğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri