Bengisu Avcı’nın Ocean’s 7 yolculuğu belgesel oldu

Bengisu Avcı’nın zorlu okyanus geçişleri, Avustralya yapımı Don't Be Prey ile beyaz perdeye taşındı.

Dünyanın en zorlu açık su yüzme meydan okumalarından biri olan Ocean's 7’yi tamamlayan ilk ve tek Türk yüzücü Bengisu Avcı’nın yedi yıl süren mücadelesi belgesel film oldu. Avustralyalı Mark Sowerby tarafından hayata geçirilen “Don't Be Prey (Av Olma)” adlı yapım, açık su yüzmenin sınırlarını zorlayan sporcuların hikâyelerini anlatıyor.

Belgeselde Bengisu Avcı’nın yanı sıra Tim Denyer, Joanne Norman, Jamie Mackay ve Paul Leonard gibi sporcuların da hikâyelerine yer verildi. Filmin yönetmenliğini ise Jeff Tseng üstlendi.

Gold Coast Film Festivali’nin kapanış filmi olarak gösterilen belgeselin İrlanda’nın Belfast kentindeki prömiyerine Bengisu Avcı da katıldı. Queen's University Belfast’ta gerçekleştirilen gösterimde soru-cevap bölümüne katılan Avcı, Ocean’s 7 yolculuğunun detaylarını paylaştı.

Avcı, “Beş kıta ve dünyanın en zorlu yedi kanalında gerçekleşen bu mücadelede sadece insan ve doğa var. 2018’de Manş Denizi geçişiyle başlayan yolculuğum yedi yıl sürdü. Özellikle Cebelitarık Boğazı ve Molokai Kanalı parkurları filmde yer aldı” dedi.

Hâlen Avustralya’da gösterimde olan belgeselin, önümüzdeki dönemde Türkiye’de de izleyiciyle buluşması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri