İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'taki Celal Atik Spor Salonu'nu baştan aşağı yeniledi. Basketbol ve voleybol sahasının zemini FIBA standartlarına uygun hale getirilirken, çatıya su yalıtımı yapıldı, iç cepheler yenilendi. Eski projektörlerin yerine yüksek verimli armatürler takılarak aydınlatmada yaklaşık yüzde 66 oranında enerji tasarrufu sağlandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli spor merkezlerinden Celal Atik Spor Salonu'nda kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirdi. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarla salon, sporcuların ve yurttaşların daha güvenli, sağlıklı ve modern şartlarda kullanabileceği bir tesise dönüştürüldü.
Kültürpark içerisinde yer alan ve yıllardır basketbol ile voleybol başta olmak üzere salon sporlarına ev sahipliği yapan Celal Atik Spor Salonu'nun yaklaşık bin metrekarelik spor sahasının zemini tamamen yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından saha, FIBA standartlarına uygun ve onaylı spor zeminine kavuşturuldu.
Çatıdan zemine kapsamlı yenileme
Spor salonunda saha yenilemesinin yanı sıra yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda iç cephe boya çalışmaları yapıldı. Böylece salonun iç mekanları daha temiz, ferah ve modern bir görünüme kavuştu.
Yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik çatı alanında ise püskürtme polyuera esaslı su yalıtımı uygulandı. Çalışmayla yapının yağmur ve dış hava şartlarına karşı korunması hedeflendi.
Salonun aydınlatma sisteminde de önemli bir değişikliğe gidildi. Daha önce kullanılan 400 watt gücündeki 125 projektör, 180 watt yüksek tavan armatürleriyle değiştirildi. Böylece toplam 50 kilowatt olan elektrik tüketimi yaklaşık 17 kilowatt seviyesine düşürülürken daha iyi aydınlatma sağlandı ve enerji tüketiminde yaklaşık yüzde 66 oranında tasarruf elde edildi.
Yangın güvenliğini artırmak amacıyla yangın suyu deposu ve hidrofor sistemleri de yenilendi. Havuz makine dairesindeki havalandırma sistemi ile havuz pompa grupları da modernize edildi.
"Daha güzel, modern tesisleri yapmaya devam edeceğiz"
İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapı İşleri Şube Müdürlüğü'nde görev yapan inşaat mühendisi Tolga Kanpolat, çalışmaların İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın "Spor Kenti İzmir" vizyonu doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirtti.
Kanpolat, "Cemil Başkanımızın kente ve insanlara verdiği değer doğrultusunda spor salonunda yenileme işlemlerini yaptık. Başkanımızın vizyonu doğrultusunda kentimize güzel bir tesis kazandırdık. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak daha güzel, modern tesisleri yapmaya devam edeceğiz. İzmir'in her bölgesinde yeni projeler üretmeye, sahaların ve spor salonlarının yapılmasına, yenilenmesine devam edeceğiz" dedi.