Süleyman Bülbül açıklamasında, “Siyasallaşan yargının mutlak butlan kararı ile CHP Genel Başkanlığına haksız ve hukuksuz mahkeme kararı ile atanan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi, seçilmiş CHP Genel Başkanımız Özgür Özel’in bayramlaşma programının iptali için Ankara Valiliği’ne başvurmuş” ifadelerine yer verdi.
“BARIŞÇIL TOPLANTI HAKKI ANAYASAL GÜVENCE ALTINDA”
Anayasa’nın 34. maddesi ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nu hatırlatan Bülbül, barışçıl toplantı ve gösteri hakkının izne değil bildirime tabi olduğunu belirtti.
Bülbül, “Seçilmiş CHP Genel Başkanımız Özgür Özel’in bayramlaşma programı için valilik izni almasının istenmesi Anayasa’nın 34. maddesine ve 2911 sayılı yasanın hükümlerine açıkça aykırıdır” dedi.
“BU BİR SARAY VESAYETİDİR”
İktidar ve yandaş medya üzerinden çeşitli değerlendirmelerin yapıldığını savunan Bülbül, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Gelinen bu noktada ana muhalefetin siyasi faaliyetinin ve bayramlaşma etkinliğinin iptal edileceğini iktidar sözcüleri ve yandaş medya da konuşuluyor olması açıkça kabul edilemez. Şamil Tayyar, ‘bayramlaşma’ olarak bildirildiği için iptal düşünülmediğini ancak ‘mitinge dönüşürse’ tedbir alınacağını söylüyor. Ne acı bir tablo… Bir siyasi partinin faaliyet sınırlarını hukuk değil, Saray’ın beklentileri belirliyor.”
CHP’ye yönelik müdahalelerin yargı eliyle gerçekleştirildiğini öne süren Bülbül, “Bu bir saray vesayetidir. Anayasaya, demokrasiye ve hukuk devletine aykırıdır. Bu bir hukuk devleti değil, Sarayın talimat düzenidir” diye konuştu.
“BİR ADIM GERİ ATMAYACAĞIZ”
Siyasi faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceklerini belirten CHP’li Bülbül, “Bizler seçilmiş Genel Başkanımız Özgür Özel ile birlikte halkımızla sokaklarda, meydanlarda, parklarda ve gönüllerde buluşmaya devam edeceğiz” dedi.
Emeklilerden çiftçilere, esnaftan gençlere kadar toplumun tüm kesimlerinin haklarını savunmayı sürdüreceklerini ifade eden Bülbül, “Saray iktidarından ve işbirlikçi aparatlarından korkmadık ve direnmeye devam edeceğiz. Baba ocağımızı Saray iradesine teslim etmeyeceğiz. Millet iradesi, makam odalarına ya da beton binalara sığmaz” ifadelerini kullandı.
Servet TÖZ