CHP’li Saatçi’den MHP’li Köse’ye Birlikte Eylem Önerisi

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse’nin açıklamalarını değerlendirdi. Köse’nin Aydın halkını hayal kırıklığına uğrattığını savunan Saatçi, işbirliği çağrısından sonra şimdi de birlikte eylem önerisinde bulundu.

AYDIN 24 HABER

“Basınla tanışma ve iletişim toplantısı”nda Aydın’daki basın temsilcileriyle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi,  MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse’nin Büyükşehir belediyesine bırakılan araçların sahipsiz bir şekilde çürümeye terk edildiği şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.  MHP’li Köse’nin kendilerini ve Aydın halkını hayal kırıklığına uğrattığını ifade eden Saatçi, geçtiğimiz günlerde MHP’ye yaptığı işbirliği çağrısından sonra şimdi de birlikte eylem önerisinde bulundu.

AYDIN VE AYDINLININ KAZANCI DÜŞÜNÜLMELİ

Aydın siyasetinin yapılacak olan genel seçimler öncesi oldukça hareketlendiğini kaydeden CHP İl Başkanı Saatçi, “Siyaset üretmek isteyen siyasi parti temsilcileri açıklamalarıyla heyecanlarını ortaya koymakta olduğu tüm kamuoyu tarafından görülmekte. Lakin asıl önemli olan konu sadece mesnetsiz söylemler geliştirmek yerine Aydın ve Aydınlının kazancını düşünecek söylemler dile getirmek olmalıdır” sözleriyle MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse’yi eleştirdi.

MHP’Lİ KÖSE’NİN BİLGİSİZLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Köse’nin ‘Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bırakılan araçların sahipsiz bir şekilde çürümeye terk edildiği’ şeklindeki iddiasını yanıt veren Saatçi, ‘Köse’nin konu hakkında ne kadar bilgisiz olduğunun Aydın kamuoyu tarafından fark edildiğini düşünüyorum. Çünkü Aydın büyükşehir belediyesine devredilen taşınırların ne kadar hurda ve işe yaramaz olduğunu bilmeden böyle bir eleştiri getirmesi sadece siyasi rant sağlamak için yapılmış açıklama olmaktan öteye geçmediği net bir şekilde hissedilmekte. Ayrıca araçlar hakkında Aydın halkının daha net bir şekilde bilgi sahibi olmasını istiyoruz’ dedi.

BELEDİYEYE HURDA ARAÇLAR DEVREDİLDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne 5 adet paletli ekskavatör,  4 adet kazıcı yüklenici, 2 adet çekici, 1 adet forklift, 1 adet paletli yükleyici, 4 adet traktör gibi 1974 model amortisman ömrünü doldurmuş işlevselliğini yitirmiş hurda niteliğinde ki araçların devredildiğini açıklayan Saatçi bu araçların fotoğraflarını basın temsilcileriyle paylaştı.

MHP’Lİ KÖSE’YE EYLEM ÖNERİSİ

Bu araçların bakım ve giderleri kendi değerlerinin kat kat fazlası olduğunu savunan Saatçi sözlerini şöyle devam etti. “Artık amortisman değeri bile olmayan bu taşınırlar yerine Aydın ve Aydınlıya katma değer kazandıracağından şüphe duyulmayan gayrimenkul ve taşınmazlar konusunda hassasiyet gösterilmemesini hayretle karşılıyoruz. Aydın ve Aydınlı için asıl önemli olan 1974 model hurda araçlar değil Aydın halkının bütünün yararlanacağı mallar olmalıdır ve biz bu değerler için Aydın CHP İl Başkanlığı olarak gereken tüm mücadeleyi sahada ve masa başında göstermekten geri kalmayacağız. Söylemlerinde gereksiz hassasiyetler dışında Aydın halkı için önem taşıyan konularda da MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse’ye de Aydınlının menfaatleri için ‘CHP meydanlarda haydi Sayın Köse Kaçma seni de bekliyoruz’ demek istiyorum. Aydın ve Aydınlının kazanması gerekir diye düşünürken siyasi çıkarları bir tarafa bırakmak gerek. İşte bu söylemler doğrultusunda düşünen tüm Aydınlı hemşerilerimizden destek bekliyoruz. Bu yolda dillendirdiğimiz bir sloganımız da  ‘Aydın ve Aydınlı için Herkes Mallarına Sahip Çıkmalı’ demek olmalıdır. Biz bu düşüncelerle meydanlarda sesimizi duyurmak adına gereken tüm eylemleri gerçekleştireceğiz ve Aydınlıların hassasiyet göstereceğine de eminiz.”

İLÇELERDE YAŞAYAN HEMŞEHRİLERİMİZ DE ÖNEMLİ

Aydın İl Özel İdaresi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen personelin  ilçelerde görevlendirilmesi konusundaki eleştirilere de yanıt veren Saatçi, “Devredilen personel ilçelerde görevlendirmesi gerekir. Bahsi geçen isimler muhakkak ki Aydın için değerli isimlerdir. Fakat görevlendirildikleri ilçelerde yaşayan hemşerilerimiz bizim için daha önemli olduğunu tüm kamuoyu bilmelidir. Hemşerilerimiz  kadar değerli olan personelimizin o ilçelerde ki vatandaşlarımıza verdikleri kusursuz hizmetten biz partili olarak gurur duyuyoruz. CHP belediyelerinde halk ve personel bizler için büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU ONUR VE GURUR VERİYOR

MHP İl Başkanı Fevzi Köse’nin  partisine mensup bazı belediye başkanlarının bulunduğu bir toplantıda ‘asıl rakiplerinin ne AKP il başkanı ne de CHP il başkanı’ olduğunu söylemesini “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin görevini ne kadar iyi yaptığının açıkça bir ifadesidir” olarak değerlendirdi. “Kendisi de açıkça kabul etmiştir ki Aydın halkına yakışan bir hizmet veren büyükşehir belediye başkanımız var. Bu hizmetlerin tamamını eksiksiz olarak yerine getiren büyükşehir belediye başkanının partilimiz olması bizlere ayrı bir onur ve gurur vermekte olduğunu CHP Aydın İl Başkanı olarak belirtmek isterim” diye konuşan Saatçi,  Başkan Çerçioğlu’nu rakip gören Fevzi Köse’nin tüm endişesinin 2019 seçimlerinde partisinden büyükşehir belediye başkan adayı olma düşüncesi olduğunu sandığını kaydetti.

Basın temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Saatçi, genel seçimlerde yüzde 50’nin üzerinde oy alacakları iddiasını tekrarladı.

Hikmet Saatçi’ye CHP Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Saadet Kavasgil, CHP Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Kemal Güneri e bazı il yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri