Aydın’ın Söke ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından kaçan şüpheli, polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucu saklandığı evde yakalandı. Olayla bağlantılı olarak gözaltına alınan 11 şüpheliden 6’sı tutuklanırken, 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olay, 30 Mayıs’ta Yenicami Mahallesi’nde bulunan Çarşamba Pazarı alanında meydana geldi. İddiaya göre Erkan A., eşi Nurgül A. ile Ercan Z.’ye silahla ateş ederek olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri, iki kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.
Olayın ardından geniş çaplı çalışma başlatan Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ile Söke ve Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari şüphelinin izini sürdü. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda Erkan A., özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonla saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı.
Soruşturma kapsamında şüphelinin kaçmasına ve saklanmasına yardım ettiği değerlendirilen 11 kişi de farklı tarihlerde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erkan A. ile M.M., B.A., Y.A., E.A. ve Y.G. isimli şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan, çifte cinayet zanlısı Erkan A.’nın saklandığı evde yakalanma anları polis kamerası tarafından görüntülendi. Operasyona ait görüntülerde ekiplerin eve giriş yaptığı ve şüpheliyi gözaltına aldığı anlar yer aldı.