Çilingir nasıl olunur?

Çilingir nasıl olunur? Büyükçekmece anahtarcı olarak siz değerli okurlarımıza bu içerikte çilingir olmanın püf noktalarından bahsedeceğiz.

Çilingir nasıl olunur? Büyükçekmece anahtarcı olarak siz değerli okurlarımıza bu içerikte çilingir olmanın püf noktalarından bahsedeceğiz.

Anahtar işi, önemsenmesi gereken bir iş. Çünkü anahtar sayesinde güvenlik sağlanıyor ve kapı açılıyor. Eğer anahtar kaybolur ise kapı kolay bir şekilde açılamaz. Bu durumda çilingir gerekir. Bir işin güvenli bir şekilde yapılması için yetki sertifikasına sahip bir anahtarcının çağrılması gerekiyor. Peki çilingir yani anahtarcı nasıl olunuyor? Gelin birlikte inceleyelim.

Çilingir Nasıl Olunur?

Çilingir olmak için Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan meslek edinme kurslarına katılmak gerekiyor. Bu kurslar, bir bölgede talebe göre açılıyor. Çilingir için özel bir eğitim bulunmakta. Bu eğitim ilköğretim mezunları için 2 yıl olurken lise mezunları için 1 yıl olarak yer almakta. Haftanın 4 günü uygulamalı, 1 günü teorik olarak yer alıyor.

Gerekli eğitimler alındıktan sonra ilk olarak kalfalık belgesine sahip olunuyor. Kalfalık belgesine sahip olan insanlar, hemen çalışmaya başlayabilir. Kalfalık belgesi ile beraber iş yeri sahibi olunamıyor. Bunun yerine bir iş yerinde çalışılabiliyor.

Büyükçekmece çilingir olarak ekibimiz, bu işin gerekli eğitimlerini alıp sertifikalı bir şekilde müşterilerin karşısına çıkmakta. Eğer bir kişi, bu alanda iş yeri sahibi olmak istiyor ise ustalık belgesi sahibi olmalı. Bunun için önce kalfalık belgesi almak gerekiyor. Sonrasında ustalık belgesi için kurs başvurusu yapılmalı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri