İzmir’de Babalar Günü öncesi iki aile, organ nakliyle gelen umut ve mutluluğu yaşadı. Acıbadem Kent Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla, bir baba damadından, bir başka baba ise oğlundan nakledilen organlarla yeniden sağlığına kavuştu.
Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan iki çocuk babası Metin Erkan, diyabete bağlı böbrek yetmezliği nedeniyle 2024 yılında diyaliz tedavisine başladı. Yaklaşık iki yıl süren tedavinin ardından Erkan’a, büyük kızının eşi olan 41 yaşındaki damadı İbrahim Gün umut oldu.
Yapılan tetkiklerde uygunluk tespit edilmesinin ardından İbrahim Gün’den alınan böbrek, Acıbadem Kent Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla Metin Erkan’a nakledildi.
“DAMAT OLARAK DEĞİL, EVLAT OLARAK YAPTIM”
Nakil sonrası sağlığına kavuşan Metin Erkan, Babalar Günü öncesinde büyük bir mutluluk yaşadı.
Damadı İbrahim Gün, “Babam nakil bekliyordu. Ben böbreğimi vermek istedim. Kan gruplarımız uyuştu. Tahlillerin ardından nakil gerçekleşti. Babama böbreğimi verdiğim için mutluyum. Damat olarak değil de evlat olarak yapmam gerekeni yaptığımı düşünüyorum. Biz damat-oğul değil baba-oğul gibiyiz” dedi.
Metin Erkan ise, “Damadımdan Allah razı olsun. Benim acımı aldı. Hayatımda aldığım en güzel Babalar Günü hediyesi oldu” ifadelerini kullandı.
OĞLUNUN KARACİĞERİ BABASINA UMUT OLDU
Muş’un Bulanık ilçesinde yaşayan Hıyasettin Gök de karaciğer yetmezliği nedeniyle zorlu bir süreç geçirdi.
2016 yılında Hepatit B tanısı alan Gök, yıllarca tedavi gördü. Hastalığının ilerlemesi üzerine oğlu 24 yaşındaki Sedat Gök, babasına hayat olmak için gönüllü verici oldu.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda oğlundan alınan karaciğer dokusu, Prof. Dr. Murat Kılıç ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyonla Hıyasettin Gök’e nakledildi.
Sedat Gök, “Babamın Babalar Günü öncesinde iyileşmesinden dolayı çok mutluyum. Baba bir çınardır. Baba olmasa biz olmazdık” diye konuştu.
Hıyasettin Gök ise, “Beni nakile oğlum ikna etti. Kendime gelir gelmez ilk olarak Sedat’ı sordum. Çok şükür ikimiz de sağ salim operasyondan çıktık” dedi.
“NAKİLLER BAŞARILI ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİ”
Karaciğer naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Murat Kılıç, hastanın Hepatit B’ye bağlı karaciğer sirozu nedeniyle son dönem yetmezlik yaşadığını belirterek, oğlunun verici olmak için gönüllü olduğunu ve naklin başarılı geçtiğini söyledi.
Böbrek nakli süreci hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Işık Özgü ise, böbrek yetmezliğinde en etkili tedavinin nakil olduğunu belirterek, Metin Erkan’ın canlı verici konusunda şanslı olduğunu ve damadının uygun verici bulunduğunu ifade etti.
Babalar Günü öncesinde yeniden sağlığına kavuşan iki baba, aileleriyle birlikte büyük bir mutluluk yaşadı.