Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreni, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende 31 projenin açılışı yapılırken 17 projenin temeli atıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kentin geleceğine yönelik 20 yeni projeyi de ilk kez açıkladı.
Törene Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, milletvekilleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ilçe belediye başkanları ve protokol üyeleri katıldı. Merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek de törende yer aldı.
“KİMSE KENDİNİ YALNIZ HİSSETMEYECEK”
Çavuşoğlu, belediyecilik anlayışlarının ayrım gözetmeden hizmet sunmaya dayandığını belirterek, şehrin kaynaklarını Denizlililerin hizmetine sunduklarını söyledi. Kentte sosyal belediyecilik çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çavuşoğlu, “Kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden herkese eşit, adil ve kardeşçe bir yönetim anlayışı benimsedik” dedi.
Başkan Çavuşoğlu, Karşıyaka’da 600 sosyal konut yapılmasının hedeflendiğini; Fatih ve Servergazi mahallelerinde de sosyal konut projelerinin hayata geçirileceğini açıkladı. Projelerle barınma ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra kendini yalnız hisseden vatandaşlar için yeni yaşam alanları oluşturulmasının amaçlandığını belirtti.
20 YENİ PROJEYİ AÇIKLADI
Çiftçilere ve üreticilere yönelik desteklerin süreceğini kaydeden Çavuşoğlu; yöresel ürün pazarları, yem tesisleri, kent lokantaları, Kent Market ve otopark yatırımlarının da hizmet çalışmalarının parçası olduğunu söyledi. Açılışı yapılan projelerin yanı sıra yeni yatırımların hazırlıklarının sürdüğünü belirten Çavuşoğlu, 20 yeni projeye ilişkin bilgileri törende paylaştı.
Özel de konuşmasında belediyenin iki yıllık çalışmalarına ilişkin verileri aktardı. Özel’in verdiği bilgiye göre 31 projenin maliyeti 7,5 milyar lira, temeli atılan projelerin maliyeti 2,7 milyar lira, açıklanan yeni projelerin yatırım tutarı ise 6 milyar lira olarak belirtildi. Böylece projelerin toplam maliyetinin 16,2 milyar liraya ulaştığı ifade edildi.
FERDİ ZEYREK’İN ADI DENİZLİ’DE YAŞATILACAK
Konuşmasında Ferdi Zeyrek’i de anan Özel, Denizli’de Zeyrek adına planlanan eserin temel atma töreninde bulunmanın kendisi için anlamlı olduğunu söyledi. Özel, açılışı yapılan projelerin Denizlililere hayırlı olmasını, temeli atılan yatırımların da en kısa sürede tamamlanmasını diledi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, dualar eşliğinde açılış ve temel atma butonlarına bastı.