Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Otizm Yaşam Merkezi öğrencilerinin Nevzat Biçer Konferans Salonu’nda düzenlediği gösteri sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün, söz konusu salonun tapusunu belediyeden habersiz şekilde devraldığı iddiasına tepki gösteren Yetişkin, kararı “hizmet gaspı” olarak nitelendirdi.
Gösteride sahne alan özel çocukların sevincine dikkat çeken Yetişkin, “Bugün bu sahnedeki özel çocuklarımızın sevincini siyasi hırslara kurban ettirmeyeceğiz. Efeler halkının elindeki tek kültür merkezine el koymak, hizmeti engellemektir” ifadelerini kullandı.
“TAPU DEVRİNİ BASINDAN ÖĞRENDİK”
Nevzat Biçer Nikah ve Konferans Salonu’nun “tescil” adı altında Ayşe Hanım Binti Mehmed Paşa Bin Derviş Vakfı adına geçirildiğini belirten Yetişkin, gelişmeden resmi bir bildirim yapılmadan haberdar olduklarını söyledi.
“Bu gelişmeyi basından öğrendik. Belediyemize herhangi bir resmi tebligat yapılmadı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede de durumun doğru olduğu ifade edildi. Haberimiz bile olmadan tapu devri gerçekleştirildi” dedi.
“SİYASİ BİR HAMLE”
Söz konusu işlemin dayanağı olan yasal düzenlemeye de değinen Yetişkin, benzer örneklerin İstanbul ve İzmir’de de yaşandığını belirterek, “Tarihi tescilli yapılarda vakıf emaresi bulunması halinde doğrudan tapu devri yapılabilmesine yönelik düzenleme var. Ancak bu uygulamanın bir ‘silkeleme operasyonu’ olduğunu düşünüyoruz. Bu siyasi bir hamledir” diye konuştu.
“BU BİNA EFELER HALKININDIR”
Yapının geçmişine ilişkin bilgi veren Yetişkin, binanın daha önce Tariş’e ait bir pamuk deposu olduğunu, sonraki yıllarda belediyeler tarafından restore edilerek kente kazandırıldığını hatırlattı.
“Bu alan yıllar içinde halkın kullanımına açıldı. Yeşil alan olarak düzenlendi, ardından konferans salonuna dönüştürüldü. Vatandaşlarımız burada birçok etkinlik gerçekleştirdi. Bundan sonraki süreçte ne olacağını bilmiyoruz ancak burası Efeler halkının hakkıdır” dedi.
“HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK”
Efeler Belediyesi olarak süreci yargıya taşıyacaklarını belirten Yetişkin, ilçede başka bir konferans salonu bulunmadığını vurguladı.
“Tüm engellemelere rağmen hizmet etmeye devam edeceğiz. Gerekirse sokaklarda, parklarda vatandaşımızla buluşuruz. Ancak bu el koyma girişimine karşı tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Efeler halkının hakkını savunacağız” ifadelerini kullandı.
Açıklamalar, salonda bulunan vatandaşlar tarafından dikkatle dinlenirken, yaşanan gelişmenin önümüzdeki günlerde hukuki boyutuyla da gündemde kalması bekleniyor.