Festivalde, Türkiye’nin dört bir yanından halk dansları ekipleri, sahneledikleri gösterilerle izleyenlere görsel bir şölen sunarken; Azerbaycan, Gürcistan ve Estonya halk dansları ekipleri de kendi yöresel oyunlarını sergileyerek geceye uluslararası bir renk kattı.
Gecede konuşan Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, halk oyunlarının milletlerin tarihini, yaşam biçimini, sevinç ve hüzünlerini en samimi şekilde yansıtan kültürel miraslar olduğunu vurguladı. Özcan, “Her figürde geçmişin sesi, her ritimde bir halkın ruhu gizlidir. Bugün burada sadece bir dans gösterisi izlemiyoruz; farklı coğrafyaların ve kültürlerin barış ve dostluk duygusu içinde nasıl bir araya geldiğine tanıklık ediyoruz,” dedi.
Festivalin sadece bir sanatsal etkinlik değil, aynı zamanda kültürler arası kaynaşma ve hoşgörünün simgesi olduğuna dikkat çeken Özcan, bu anlamlı geceye katkı sunan tüm ekiplere, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
Müzik ve Sanat Akademisi’nin özverili çalışmaları ve Değişim Koleji’nin destekleriyle hayata geçirilen etkinlik, katılımcılardan tam not aldı. Halk oyunlarıyla bezenen gece, dostluk ve kardeşlik mesajlarıyla sona erdi.