Efeler’de uluslararası zirve: Başkan Yetişkin’den diplomasi hamlesi

Aydın’ın Efeler ilçesi, uluslararası diplomasi trafiğine sahne oldu. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Kosta Rika First Lady’si Signe Zeikate ve beraberindeki üst düzey heyeti ağırlayarak önemli bir buluşmaya imza attı.

İzmir temaslarının ardından Aydın’a geçen heyet; Kosta Rika Dışişleri Bakanı’nın eşi ve girişimci Adriana Jimenez, Kosta Rika Dış Ticaret Bakanlığı Doğrudan Yabancı Yatırımlar (FDI) Politikaları Dairesi Başkanı Juan Pablo Jimenez ile birlikte, Şahika Yörükoğlu Aşkıner’in daveti ve Murat Şahin’in ev sahipliğinde, restore edilen Eyüp Şahin Köşkü’nde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen buluşma, “yeni bir yatırım ve turizm koridoru mu açılıyor?” sorularını gündeme taşıdı. Görüşmede, Aydın’ın ve Efeler’in uluslararası yatırım, turizm ve ticaret potansiyeli ele alındı.

Başkan Yetişkin, Aydınlı kadınların ekonomik hayattaki yükselen rolünü ve belediye tarafından yürütülen projeleri First Lady Zeikate’ye aktardı. Toplantıya ayrıca Ege İş Kadınları Derneği Başkanı Şahika Yörükoğlu Aşkıner ile Aydın Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Senem Barut da katıldı.

Program kapsamında konuklara Efeler’in yerel lezzetleri tanıtılırken, Efeler Belediyesi Tarımsal Ürün Fabrikası’nda kadın emeğiyle üretilen enginar ve şevketibostan ikram edildi. First Lady Zeikate ise misafirperverlik için teşekkür ederek, Başkan Yetişkin’e Kosta Rika haritasının işlendiği bir rozet ile ülkesine özgü kahve hediye etti.

“Kosta Rika ile Türkiye’nin 75 yıllık dostluğunu bu yıl kutluyoruz” diyen Zeikate’nin sözlerine atıfta bulunan Başkan Yetişkin, bu köklü ilişkinin Efeler üzerinden somut iş birliklerine dönüşmesi için çalışmaların süreceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri