Efeler’e 4 bin kişilik yeni spor kompleksi geliyor

Aydın’ın Efeler ilçesi Çeştepe Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan yeni spor kompleksi için önemli bir adım atıldı. 4 bin seyirci kapasiteli spor salonu ve kamp eğitim merkezini kapsayan projenin protokolü, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Spor Toto arasında imzalandı. Toplam 77 bin metrekarelik alanda yükselecek yatırım, kentin spor altyapısına uzun vadeli katkı sunacak nitelikte.

Spor Toto Başkan Vekili Metin Ayvazoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen imza törenine AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen de eşlik etti. Proje kapsamında 17 bin 578 metrekare inşaat alanına sahip modern bir tesis inşa edilecek.

ÜÇ BLOKTAN OLUŞAN DEV TESİS

A Blokta, 4 bin seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonu yer alacak. Ulusal ve uluslararası organizasyonlara uygun şekilde tasarlanan salonda sporcular için soyunma odaları, antrenör odaları, kondisyon alanı, yönetim ve protokol bölümleri bulunacak.

B Blokta ise bireysel spor branşlarına yönelik özel antrenman salonları, atış poligonu, kondisyon ve halter salonları ile sauna ve masaj alanları yer alacak.

C Blokta konumlandırılan kamp eğitim merkezinde çalışma ve toplantı alanları, yemekhane, seminer salonu, kütüphane ve kafeterya sporcuların kullanıma sunulacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, projeye verilen katkılardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydın Valisi Yakup Canbolat ve Aydın milletvekillerine teşekkür etti. Yeni tesisin, Aydın’da sporun gelişimine önemli bir ivme kazandırması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri