Efeler’in engelsiz ve otizm merkezleri örnek oluyor

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in hayata geçirdiği projeler ve sosyal belediyecilik çalışmaları, yalnızca Efeler’de değil çevre il ve ilçelerde de örnek olmaya devam ediyor. Başkan Yetişkin’in kente kazandırdığı Kadıköy Engelsiz Yaşam Merkezi ile kapsamlı çalışmalarını sürdüren Otizm Yaşam Merkezi, sunduğu hizmetlerle bölgesel ölçekte model haline geldi.

MUĞLA’DAN İNCELEME ZİYARETİ

Muğla’da özel gereksinimli bireyler için planlanan projeler öncesinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Efeler’e gelerek Kadıköy Engelsiz Yaşam Merkezi ve Otizm Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zeliha Tümer, Sosyal Hizmet Uzmanları Ertan Öztürk ve Zeliha Balık ile Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Güzin Şahin, Kadıköy Engelsiz Yaşam Merkezi’nde merkezin işleyişi, uygulanan eğitim ve terapi modelleri ile sosyal etkinlik süreçleri hakkında detaylı bilgiler aldı.

ÖZEL EĞİTİM ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRÜLDÜ

Heyet, ziyaret programı kapsamında Efeler Belediyesi Otizm Yaşam Merkezi’ni de inceledi. Burada yürütülen özel eğitim çalışmaları hakkında bilgi alan Muğla heyeti, alanında uzman kadroların ve çok yönlü eğitim yaklaşımının özel gereksinimli bireylerin gelişimine sunduğu katkıları yerinde değerlendirdi.

Efeler Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği bu merkezler, hem Aydın’da hem de çevre illerde örnek alınan projeler olarak öne çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri