Elazığ Haber ’de yer alan habere göre; Emeklilere yönelik bu zam haberleri, uzun süredir beklenen bir gelişme olarak karşılandı. Emekli bayram ikramiyesi, %49,25 oranında artışla 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarıldı. Bu artış, emeklilerin maddi durumunu olumlu yönde etkileyecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Ramazan Bayramı'nın 10-11-12 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olması, ilk ikramiye ödemelerinin 9 Nisan 2024 tarihinde yapılmasını öngörüyor. Kurban Bayramı öncesi ise ikramiye ödemeleri, 15 Haziran 2024 tarihine kadar tamamlanacak.
EYT'den emekli olanlar veya emeklilik dilekçesini önceden vermiş olan emekliler de bu ikramiyeden yararlanacaklar. Tüm emeklilere 3 bin lira ikramiye verilecekken, dul ve yetimlere ise hak ettikleri oranda ödemeler yapılacak. Dul ve yetimlere emekli maaşlarının yüzde 75'i için 2.250 lira, yüzde 50'si için 1.500 lira ve yüzde 25'i için 750 lira ödeme yapılacak.
Bu gelişmeler, emekliler arasında sevinçle karşılanırken, maddi anlamda rahatlama sağlayacakları için büyük önem taşıyor. Emeklilerin bayram öncesi aldığı bu zamlı ikramiyeler, onların yaşam standartlarını iyileştirecek ve bayram coşkusunu artıracak nitelikte.