Emeklilik ona göre değilmiş: 70’inden sonra yeniden dükkan açtı

Aydın’da yaşayan 71 yaşındaki terzi Ali Dayıoğlu, yıllarca hayalini kurduğu emeklilik hayatına alışamayınca yeniden dükkan açtı. “Para için değil, düzenli ve sosyal bir hayat yaşamak için çalışıyorum” diyen Dayıoğlu, tezgâhının başına dönünce kendisini daha mutlu hissettiğini söyledi.

Ali Dayıoğlu için emeklilik, düşündüğü kadar kolay olmadı. Yıllarca çalıştıktan sonra “Artık dinlenirim” diyerek memleketi Aydın’a dönen 71 yaşındaki Dayıoğlu, kısa süre sonra evde oturmanın kendisine göre olmadığını fark etti.

1955 yılında Umurlu’da dünyaya gelen Dayıoğlu, terzilikle henüz 14 yaşındayken tanıştı. Çıraklıkla başlayan meslek hayatını Aydın ve İzmir’de yıllarca sürdüren Dayıoğlu, emekli olduktan sonra da bir süre çalışmaya devam etti.

Bir gün mesleğe ara verip sakin bir hayat sürmeye karar verdi. Ancak yıllarca işinin, müşterilerinin ve günlük koşuşturmanın içinde yaşayan Dayıoğlu, bu sessizliğe fazla dayanamadı.

“Çalışmadan yaşamanın çalışmaktan daha zor olduğunu fark ettim” diyen Dayıoğlu, 70 yaşından sonra yeniden dükkan açarak makasının, kumaşlarının ve müşterilerinin arasına döndü.

Dayıoğlu, “Para için değil, düzenli ve sosyal bir hayat yaşamak için çalışıyorum. Şimdi daha sağlıklı, daha düzenli ve daha mutluyum. Dünya hayatında çalışmak, toplumla iç içe yaşamak bir nimetmiş. Bunu emekli olunca anladım” dedi.

Yeniden tezgâhının başına geçen Dayıoğlu, emeklilik dönemine hazırlananlara da kendilerine mutlaka bir uğraş bulmaları tavsiyesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberde İnsan Haberleri