Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu tarafından düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri, Çiğli’de ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Erzurum’un kültürünü ve yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen organizasyona, Erzurumluların yanı sıra İzmir’in farklı ilçelerinden ve çevre illerden vatandaşlar katıldı.
Etkinlik alanında kurulan stantlarda cağ kebabı, kadayıf dolması, peynir ve diğer yöresel ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
GÜNDÜZ YÖRESEL LEZZETLER, AKŞAM TÜRKÜLER
Gün boyunca stantları gezen vatandaşlar, akşam saatlerinde düzenlenen konserlerle etkinliğe devam etti. Erzurumlu sanatçıların seslendirdiği yöresel türkülere dinleyiciler de eşlik etti.
Konserin ardından sahneye çıkan Ege Üniversitesi Ekin Dans Topluluğu, halk oyunları gösterisiyle izleyicilerden alkış aldı.
“EGE İLE ERZURUM’U KUCAKLAŞTIRIYORUZ”
Federasyon Genel Başkanı Zakir Salmanoğlu, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri etkinliği geleneksel hale getirdiklerini belirtti. Esnafın tamamının Erzurum’dan geldiğini söyleyen Salmanoğlu; Erzurum Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve yaklaşık 12 ilçe belediyesinin stantlarla organizasyona katıldığını aktardı.
Erzurum’un farklılıkları zenginlik olarak barındıran bir kent olduğunu ifade eden Salmanoğlu, “Biz de bunu doğudan, Erzurum’dan İzmir’e taşıyoruz. Ege ile Erzurum’u kucaklaştırıyoruz. Ötekileştirmek yok, bütünleştirmek var. Birlik ve beraberlik zamanı” dedi.
“MEMLEKETİME GİTMİŞ GİBİ OLDUM”
Etkinliği ziyaret eden Yasin Yüksel, “Memleketime gitmiş gibi oldum. Her şey çok kaliteli ve güzel, esnafımız da son derece güler yüzlü” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.
Ziyaretçilerden Mustafa Karataş ise cağ kebabını tattıklarını belirterek, “Gerçekten çok güzel bir etkinlik olmuş, adeta Erzurum’a gitmiş gibi hissettik” diye konuştu.
Bingöl’den gelen Sabriye Ertürk de organizasyonu beğendiğini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
YÖRESEL ÜRÜNLER MEMLEKET ÖZLEMİNİ HAFİFLETTİ
Erzurumlu Yüsra Macit, etkinliğe memleketinin yöresel ürünlerini görmek için geldiğini belirtti. Cağ kebabı, kadayıf dolması ve peynirin kendisi için özel bir yeri olduğunu anlatan Macit, “Eşim Türkiye’nin birçok yerinde görev yaptı, ben de çalıştım ama Erzurum denilince burnumun direği sızlıyor” ifadelerini kullandı.